HCA NYHEDER Odense på vej med HCA-børnehospital

Efter lang tids planlægning ser det nu ud til, at et børnehospital i Odense opkaldt efter H.C. Andersen er ved at blive til virkelighed.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 05 November 2003

Danmarks første børnehospital kommer efter alt at dømme til at ligge i Odense og bliver sandsynligvis opkaldt efter byens berømte søn - digteren H.C. Andersen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det har længe været politikernes intension at etablere et sådant børnehospital, men først for nylig kunne sygehusudvalget i Fyns amt fremlægge konkrete planer for, hvordan hospitalet rent faktisk skal etableres samt et budget for projektet.

"Det her betyder, at hospitalet nu for alvor er på skinner, og jeg ser frem til at vi i Odense får et moderne tilbud til børn og ikke mindst deres forældre, der på en mere koordineret måde samler de generelle og mere specielle kompetencer det kræver at behandle børn optimalt," siger formanden for sygehusudvalget, Poul-Erik Svendsen.

Han forventer, at hospitalet får navnet H.C. Andersens Børnehospital, og at det er klart til brug i løbet af 200-året for hans fødsel i 2005.

Tilbage