HCA NYHEDER HCA2005-portalens webbureau vinder internetpris

Nogle af verdens største kapaciteter inden for digitalt og multimedielt design har netop kåret det danske webbureau In2media som vinder af Scandinavian Web Challenge. In2media har blandt andet HCA2005 på kundelisten og har designet portalen her.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 03 September 2003

I skarp konkurrence med en lang række af Skandinaviens førende webbureauer er danske In2media blevet kåret som vinder af Scandinavian Web Challenge 2003 for websitet in2media.dk.

In2media vandt i kraft af sin evne til at kombinere digitalt design med de multimedielle fortælleteknikker og udnytte dette i kommunikations- og brandingsammenhænge på måder, der altid tilgodeser brugeren. Dermed opnås der maksimal synlighed i forhold til en ofte flygtig bruger, der ikke levner det enkelte website meget tid.

Et eksempel på det kan blandt andet ses her på HCA2005-portalen, som er designet af In2media. Kravet fra H.C. Andersen 2005 Fonden var at skabe et portal-miljø, der var informations-relateret og dermed hovedsagligt tekstbaseret. Samtidig skulle det henvende sig til hele verden, men alligevel udtrykke skandinavisk kølighed og renhed, og oven i det det hele kom den sidste lille krølle på halen:

Portalen skulle være magisk - med direkte relation til H.C. Andersens magi, men uden de traditionelle virkemidler fra digterens univers som eksempelvis en høj hat, en stok, hans profil, papirklip osv. Her skulle der nye virkemidler på banen.

At HCA2005 siden launch i januar 2003 har været ovenud begejstrede for portalen er ingen hemmelighed, og det ligger In2media til ære, at de med deres sædvanlige ildhu, kunstneriske kreativitet og evne til at gribe bolden samt spille den videre med fuld skrue har leveret et helt unikt produkt, der netop er blevet til det ønskede spejl af det samlede HCA2005-projekt. Plus en solid platform at arbejde videre på i forbindelse med de kommende års udfordringer i projektet.

"HCA2005 er uden tvivl en af de største digitale rejser, vi har påbegyndt her i In2media, og det bedste ved det er, at den ikke er slut. Faktisk bliver jeg til stadighed mere og mere overbevist om, at når først man har rørt ved H.C. Andersen én gang, så kommer man helt automatisk til at beskæftige sig med ham resten af livet på den ene eller anden måde. Den udfordring er selvfølgelig noget, vi glæder os meget til i In2media," siger kreativ direktør, Søren Kjær.

Barske dommere
Dommerne i Scandinavian Web Challenge er henholdsvis Billy Bussey, 2advanced Studios og Visualdesigner, der alle er blandt verdens mest respekterede digitale designere og udviklere af multimedielt indhold.

"Det er altid rart at vinde priser, men når det samtidig er nogle af frontløberne inden for multimedier og webdesign, der blåstempler dine kompetencer, er det selvfølgelig en ekstra fjer i hatten. Så giver det dig troen på, at du har trods alt har en solid forståelse for digital kommunikation, og at der er en god sammensætning af kompetencer på bureauet", siger Søren Kjær. 

Han tilføjer, at vindersitet er fuldkommen integreret In2medias selvudviklede content management system "Content|Agent 4.0", og at In2media dermed gør op med myten om, at brugen af content management systemer betyder et farvel til både kreativt design og multimedielle virkemidler.  

In2media har eksisteret siden 1994 og har ud over H.C. Andersen 2005 Fonden blandt andre STIMOROL, Nokia, Safri Duo, Isabell Kristensen, Atea og Bella Center på kundelisten.Se vindersitet her!
Tilbage