HCA NYHEDER Havfruer i havnen

Lørdag hopper 90 havfruer i vandet i Københavns Havn for at fejre De lille Havfrues 90-års fødselsdag.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 21 August 2003

90 kvinder forklædt som havfruer hopper lørdag den 23. august på hovedet i vandet i Københavns Havn. Det sker for at fejre statuen Den lille Havfrues 90-års fødselsdag.

Havfruerne skal kl 14:30 springe i vandet fra en kanalrundfartsbåd og svømme hen til en flydeponton, hvorfra de på absolut første parket overværer en vandballet opført af synkronsvømmere.

"Deltagerne skal beholde bikinitoppen på, fordi begivenheden bliver sendt på internationale tv-stationer, hvor topløse havfruer godt kan støde nogen," siger projektleder i Wonderful Copenhagen, Camilla Schmidt.

Hun tilføjer, at meningen ikke blot er at fejre Den lille Havfrues fødselsdag, men også at give verden levende billeder, der indirekte gør opmærksom på H.C. Andersen 2005, der bliver et stort markedsføringstema for Danmark i de kommende år.

Ud over vandballetten vil der ved selve statuen være sang og opvisning af folkedansere fra Danmark,  Indonesien, Spanien, Rusland, Ukraine sam balletoptrin med dansere fra Den Kongelige Ballet. Desuden bliver der kanonsalut og Københavns Havns Portus og Findes sprøjter med vandkanoner.

Hvis man har mod på at agere havfrue i et kvarters tid lørdag eftermiddag, er der stadig mulighed for at deltage. Eventuelle interesserede bedes kontakte Camilla Schmidt på 40 62 44 42.

 


Tilbage