HCA NYHEDER Konferencebøger på nettet

H.C. Andersen Centret lægger internationale forsknings-indlæg på internettet.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 14 August 2003

Det har før i tiden ikke været særligt oplagt at forske i HCA ved universiteter i udlandet, fordi han har haft status som børnebogsforfatter.

Det satte H.C. Andersen Centret ved Syddansk Universitet (SDU) sig for at ændre og afholdt i august 1991 verdens første HCA-konference, hvor mere end 70 forskere fra 16 lande deltog. Sidenhen var der en i 1996 - igen på SDU - og der har været en i Salt Lake City, USA, i 2000.

Udbyttet af konferencerne har været enestående. Ikke blot er der nu skabt en langt større international interesse for forksning i H.C. Andersen. Der er også kommet en række vigtige konferencebøger ud af det, og dem har SDU nu valgt at lægge på nettet.

"Konferencebøgerne giver forskere uden stjernestatus mulighed for at få offentliggjort deres HCA-forskning, og samtidig skaber de et internationalt fællesskab for forskere rundt om i verden, der har viet deres karriere til at fordybe sig i H.C. Andersen," siger forskningsassistent og webredaktør på H.C. Andersen Centret, Lars Bo Jensen.

Han tilføjer, at netop fordi konferencebøgerne ikke kan købes længere, er det ekstra vigtigt at give interesserede adgang til dem fra internettet. De er nemlig både værdig og efterspurgt læsning på H.C. Andersen Centret.

Der er planlagt endnu en international H.C. Andersen-konference på SDU i 2005 i anledning af 200-året for H.C. Andersens fødsel.

 H.C. Andersen-konferencerne
Tilbage