HCA NYHEDER H.C. Andersen Tours på Fyn

Fonden Fyntour vil lave pakkerejser, der skal levere den ægte H.C. Andersen-oplevelse.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 27 Juni 2003

H.C. Andersen Tours er navnet på et nyt og omfattende rejseprogram, som Fonden Fyntour er igang med at stable på benene.

Men programmet er ikke alene på den fynske banehalvdel, når det kommer til at udnytte fejringen af H.C. Andersen i 2005 i turisme-sammenhæng. Også et eventyrligt mødested og et årligt julemarked i Odense er parat til at blive virkeliggjort.

H.C. Andersen Tours
Formålet er at udbyde et omfattende tur- og pakkerejseprogram, der i særlig grad koncentrerer sig om autencitet og muligheden for at levere en ægte H.C. Andersen-oplevelse.

"I vores afdeling for erhvervsturisme på Fyntour har vi på baggrund af fejringen registreret en øget interesse for Fyn som mødested for store møder og konferencer, lige som internationale tour-operatører og rejseagenter, som arrangerer rejser og krydstogter for udenlandske rejsegrupper, har vist stor interesse for at kunne sælge rejser og udflugter til Fyn i jubilæumsåret og årene derefter. Med H.C. Andersen Tours bliver vi i stand til at markedsføre endnu flere rejse- og udflugtsmuligheder til netop disse markeder, og dermed skabe endnu større aktivitet i turisterhvervet," siger direktør for Fonden Fyntour,Kim Folmann Jørgensen.

Han tilføjer, at ikke mindst Odense og Fyn er væsentlige omdrejningspunkter når der etableres sightseeing, citybreaks samt tiltrækning af konferencer og kongresser. 

EventyrSejl/Centralt mødested i Odense
Med henblik på at skabe et H.C. Andersen-kraftcenter i Odense Centrum etableres en H.C. Andersen scene i en smuk teltkonstruktion af store, hvide sejl, som overdækker Flakhaven fra ultimo juni - ultimo august 2005.

Den store, åbne plads foran Odense Rådhus og turistbureauet kan udgøre en unik og historisk ramme for lokale H.C. Andersen relaterede forestillinger, koncerter og happenings.

Her vil odenseanere og turister kunne samles, spise, drikke og få masser af oplevelser - helt gratis - sommeren igennem. Programmet vil i dagtimerne henvende sig til familierne og om aftenen til det voksne publikum.

Teltkonstruktionen vil desuden kunne fungere som informations-center for turister og være et fast element i diverse produkter under H.C. Andersen Tours. Samarbejdspartnere bliver foruden det lokale kultur- og erhvervsliv bl.a. Odense Bys Museer, Fyntour og Odense Midtfyn Turist Bureau.

H.C. Andersen Julemarked
Formålet er at skabe et årligt tilbagevendende julemarked i Odenses H.C. Andersen-kvarter med inddragelse af områdets caféer, restauranter, museer, hoteller m.fl. 

Temaet er H.C. Andersens vintereventyr. Til julemarkedet opsættes scener, boder og illumination, og der vil være underholdning i julens og Andersens tegn. 


Tilbage