HCA NYHEDER Vandreudstillinger og film for H.C. Andersen

H.C. Andersens 2005-projektets vision, mål og samarbejdspartnere er hovedingrediens i en vandreudstilling planlagt til 2005. Sammen med filmisk materiale skal det bringe interesserede tættere på H.C. Andersen.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 23 Juni 2003

Med en vandre udstilling og en introduktionsfilm tager Odense Bys Museer i 2005 fat på formidlingen af visionen og målene for H.C. Andersen 2005-projektet. Formålet er at oplyse befolkningerne mest muligt om H.C. Andersen på projektets forskellige key markets verden over.

"For Odense og Odense Bys Museer er samarbejdet med H.C. Andersen 2005 en once in a lifetime mulighed i bestræbelserne på at sikre Andersen en blivende plads i verdenskulturen. Samarbejdet bringer Odense Bys Museer et stort skridt fremad i arbejdet med viden og oplevelser i et internationalt perspektiv og skaber rammerne for Odense Bys Museers aktive medvirken i the worldwide celebration og i opretholdelsen af et højt niveau i Andersen-arbejdet i mange år fremover," siger afdelingschef Claus Chr. Koch, Odense Bys Mueseer.

Odense Bys Museers vandreudstillinger tager i sit faglige indhold afsæt i allerede eksisterende tekst og billedmateriale med tilføjelse af plancher og levende billeder på DVD. Samtidig udarbejdes en introduktionsfilm om eventyrdigterens liv og digtning. En film der tager udgangspunkt i den universelle fascination af Andersen, uanset køn, alder, status, sprog og kultur.

Tilbage