HCA NYHEDER H.C. Andersen operafestival i 2005

Operaerne "Liden Kirsten" og Nattergalen centrum for fynsk HCA-operafestival i 2005.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 18 Juni 2003

Fire af Odenses store kulturinstitutioner er gået sammen om en H.C. Andersen Operafestival i august 2005. Det drejer sig om henholdsvis Den Fynske Opera, Odense Symfoniorkester, Odense Teater og Det Fynske Musikkonservatorium.

Sammen har de valgt at sætte operaerne "Liden Kirsten" og "Nattergalen" op. En ting der kun kan lade sig gøre, fordi H.C. Andersen 2005 Fonden støtter opsætningerne økonomisk.

"Normalt ligger et projekt af denne størrelsesorden helt uden for konservatoriets muligheder, men samarbejdet med HCA 2005 har bevirket, at vi i 2005 kan erstatte vort årlige ABAM orkesterseminar med en decideret operaindstudering," siger Bertel Krarup, rektor ved Det Fynske Musikkonservatorium.

Liden Kirsten
Planen med "Liden Kirsten" er at opføre den romantiske opera med middelaldermotiv som samproduktion mellem Den Fynske Opera, Odense Symfoniorkester og Odense Teater.

Operaen, hvis libretto er skrevet af H.C. Andersen og musikken komponeret af J.P.E. Hartmann, tænkes placeret i et utraditionelt scenerum, der indrettes til lejligheden. Partierne besættes med internationale, danske navne samt en dansk stjernedirigent.

Nattergalen
Igor Stravinskijs klassiske opera-enakter Nattergalen er baseret på H.C. Andersens eventyr af samme navn. Projektet gennemføres af Det Fynske Musikkonservatorium i samarbejde med Den Fynske Opera og netværket The Association of Baltic Academies of Music, ABAM. Netværket består af i alt 16 konservatorier fra Østersø-regionen.

Omtrent 85 unge udenlandske studerende deltager i projektet i et tæt samarbejde med cirka 50 fynske kolleger. Herudover står konservatoriet og de samarbejdende ABAM-konservatorier for sangsolister, kor, symfoniorkester og dirigent.

Til gengæld bidrager Den Fynske Opera med selve den sceniske produktion i form af instruktør, scenograf, lysdesigner og øvrigt teknisk personale. 

 


Tilbage