HCA NYHEDER Lille Claus og store claus på peruviansk

En peruviansk teatergruppe har sat en fortolkning af H.C. Andersens eventyr "Lille Claus og Store Slaus" op i nabolandet Ecuador.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 04 Juni 2003

Den peruvianske teatergruppe "Teatro Labor Company" fra Lima i Peru har sat deres helt egen fortolkning op af Andersen-eventyret "Lille Claus og Store Claus". Forestillingen har fået titlen "CLAUS" og har netop haft premiere i nabolandet Ecuadors hovedstad Quito i forbindelse med teater-festivalen "1st Schools of Theatre Festival".

"Vores stykke er skabt ved at tage billeder, indtryk og modsætninger fra eventyret og derefter splejse dem samme med de egne følelser og tanker, som det kreative arbejde med eventyret har givet os. Vores mål er gennem forestillingen at stille markante spørgsmål om de forskellige aspekter af menneskelig adfærd," siger Christian Frais, der er kunstnerisk leder af "Teatro Labor Company".

Han tilføjer, at han er af den opfattelse, at H.C. Andersens eventyr er fulde af den slags humanistiske spørgsmål, og at vores forhold til dem har behov for at blive genopfundet og oversat til et udtryk, der passer til vores nuværende tidsalder.


Tilbage