HCA NYHEDER Kinesisk papirklip-udstilling åbner i dag

Den kinesiske papirklipper, Lu Xue, udstiller 112 papirklip over H.C. Andersens eventyr i H.C. Andersens Hus i Odense fra og med i dag.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 06 Juni 2003

Den længe ventede udstilling af de 112 kinesiske papirklip over H.C. Andersens eventyr åbner i dag i H.C. Andersens Hus i Odense. Papirklippene er udfærdiget af den meget anerkendte kinesiske papirklipper, Lu Xue, som desværre ikke kan være tilstede i forbindelse med åbningen af udstillingen. Lu Xue har fået rejseforbud af de kinesiske myndigheder på grund af SARS-problematikken.

I stedet kommer hun omkring den 1. september i år og giver her prøver i museet på sin suveræne klippe-teknik. Ingen af hendes papirklip er nemlig skårede, men udelukkende klippet. En meget svær kunst at mestre.

De 112 papirklip blev sidste år givet i gave til H.C. Andersens Hus, og efter en travl ombygning af museet er det nu parat til at vise Lu Xues papirklip frem for offentligheden.

Kina har i århundreder været berømt for sin papirklip-tradition, og de 112 klip giver et spændende indblik i en fremmedartet H.C.  Andersen-tradition, der i Lu Xue's kunst er påvirket af både kinesisk teknik og af vestlig form.

Lu Xue tilhører Kinas absolutte elite af papirklippere og har udstillet overalt i Asien samt flere steder i Europa og i USA. De 112 klip fordeler sig på fem H.C. Andersens eventyr:
"Den lille Havfrue",  "Kejserens nye klæder", "Den grimme ælling", "De vilde svaner" og "Den lille pige med  svovlstikkerne".


Tilbage