HCA NYHEDER Fyn satser på turister i slips

Fremtidens turist i det fynske bærer slips, og det skal udnyttes med udgangspunkt i H.C. Andersen 2005, mener Fonden Fyntour.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 21 Maj 2003

Fremtidens turist på Fyn besøger øen som en del af sit arbejde, og han skal have mulighed for at få sig en ordentlig én på opleveren, når han er færdig med dagens dont og trænger til at beskæftige sig lidt med det område, han befinder sig i.

Nogenlunde sådan lyder visionen fra Fonden Fyntour, der med udgangspunkt i fejringen af H.C. Andersen i 2005 har sat sig for at ændre udbuddet af aktiviteter for fremtidens turist på Fyn.

Ifølge Fyns Amts Avis er der tale om en helt ny strategi fra Fynsk erhvervsturismes side, som under overskriften "tid til mere" skal sikre, at oplevelses- og erhvervsturisme får et ordentlig skud for boven de kommende år.

Penge på spil
Der er da også store summer på spil i kampen om turister på Fyn. Den typiske erhvervsturist lægger 1500 kroner om dagen i lokale forretninger, hoteller, restauranter med videre, hvorimod eksempelvis en havkajak-turist kun bruger omkring 250 kroner om dagen.

"Udgangspunktet for strategien er, at vi går sammen i stedet for at konkurrere hinanden ihjel," siger direktør for Hotel Svendborg, Tom Pelle Jensen, til Fyns Amts Avis.

Han hentyder til nødvendigheden af at væve turistudbuddet for private og forretningsfolk sammen, så de hver især kan nyde godt af en udvikling af udbuddet til de forskellige slags turister, der besøger Fyn.

"Der er store krav i dag til blandt andet teknik og mødelokaler, og dem skal vi leve op til, hvis vi vil overleve," siger Tom Pelle Jensen.

De seneste tal fra Danmarks Turistråd viser en stigning i turisterhvervenes omsætning på Fyn fra 190 millioner kroner årligt til 534 millioner i perioden 1996/97 til 2000/2001. Det er tommelfinger-reglen i branchen, at hver gang der omsættes for 750.000 kroner, bliver der skabt ét nyt job.


Tilbage