HCA NYHEDER Stor auktions-interesse for H.C. Andersen

Auktionshusene har masser af ting med potentielle forbindelser til H.C. Andersen på auktion.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 19 Maj 2003

Kunne du tænke dig at købe en rejsekuffert på over en meter i højden, en halv meter i bredden og 85 centimeter i dybden, som angiveligt har tilhørt H.C. Andersen?

Så har du chancen på næste mandag den 26. maj, hvor auktionshuset Bruun Rasmussen i København har den under hammeren sammen med en række andre H.C. Andersen-relaterede genstande.

Heriblandt en kirsebærsten fra 1841, der er skåret ud som et lille ansigt. Angiveligt af H.C. Andersen, der også har vedlagt et papirklip til modtageren af stenen i den medfølgende opbevaringsæske.

Ikke alt er Andersens
Kufferten og kirsebærstenen er langt fra de eneste ting med forbindelse til H.C. Andersen, der er med på auktionen. Billedbøger, visesamlinger og fotografier og mange andre ting er også med.

Ikke alle genstandene har dog beviseligt noget med H.C. Andersen at gøre, og der er derfor en del benarbejde i at skille skidt fra kanel på auktionerne. En fortløbende proces som ikke mindst Odense Bys Museer deltager aktivt i.

"Auktionshusene har i øjeblikket en god og sund interesse for genstande, som potentielt har forbindelse til H.C. Andersen, og vi følger dem nøje for at være sikre på, at vi ikke går glip af noget. Men det er klart, det ikke er alt, vi byder på. Dels fordi det er dyrt, dels fordi flere af tingene er meget svære at forbinde med H.C. Andersen på et sikkert grundlag," siger museumsinspektør ved Odense Bys Museer, Karsten Eskildsen.

Han lægger ikke skjul på, at han vil være at finde blandt byderne på næste mandags auktion, men siger dog, at han ikke umiddelbart har planer om at byde på rejsekufferten.

"Problemet er dels størrelsen af den, dels at der står et fem-tal på den efter H.C. Andersens initialer. Det betyder, at der må have været fire andre af samme størrelse, og det er efter vores mening usandsynligt, at det så har været H.C. Andersens rejsekuffert. Han spinkede og sparede, når han rejste, og ville næppe have brugt penge på dragere til at transportere så mange store kufferter for sig. Men det ville da være en drøm, hvis det virkelig var hans, og man skal aldrig udelukke noget," siger Karsten Eskildsen.Se her for mere information om næste uges auktion!
Tilbage