HCA NYHEDER Stort filmsymposium i Odense

Som en del af fejringen af H.C. Andersens 198-års fødselsdag i Odense den 1.-3. april afholdes symposium om digterens betydning for filmkulturen samt filmens betydning for vores opfattelse af H.C. Andersen.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 01 April 2003

H.C. Andersen 2005 har i samarbejde med H.C. Andersen Priskomiteen tilrettelagt et stort filmsymposium, der løber af stablen torsdag d. 3. april 2003 i Teaterhuset. Her sættes der fokus på H.C. Andersens betydning for filmkulturen og filmens betydning for vores opfattelse af H.C. Andersen. 

Sociolog og forfatter Henrik Dahl taler om H.C. Andersen og den nationale identitet - set gennem filmen, ligesom instruktør Jørgen Lerdam fortæller om H.C. Andersens eventyr på film.

I øvrigt holder lektor Peter Schepelern oplæg med titlen Billedbog med billeder - H. C. Andersen og filmen, professor Kirsten Drotner fortæller om Andersen og (ande)dammen og filmkonsulent Ulrich Breuning taler ud fra overskriften Det besjælede Eventyr - H.C. Andersen på film.

Seminaret ledsages af en filmkavalkade i løbet af H.C. Andersen dagene, hvor Café Biografen i Brandts Passage viser tre store film, der baserer sig på H.C. Andersens forfatterskab og liv.

Tirsdag 1. april kl. 19.00 vises Charles Vicors klassiske musicalfilm "Hans Christian Andersen" fra 1952 med Danny Kaye i hovedrollen, onsdag den 2. april kl. 19.00 blændes der op for Disneys udgave af Den lille Havfrue fra 1989, og torsdag d. 3. april kl. 19.00 kan man opleve Jannik Hastrups Skyggen.

Den er en animeret fortolkning af H.C. Andersens liv og univers, der med udgangspunkt i H.C. Andersens fortællinger skildrer digterens indre kamp og digtekunstens store sejr.


Tilbage