HCA NYHEDER Rimedjævel på spil i Odense

Ny lyrik-cd på vej med musik til digte fra H.C. Andersens univers. Smagsprøver ved festlighederne den 2. april i Odense ved Andersens 198 års fødselsdag.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 31 Marts 2003

Sangeren Ulle Bjørn Bengtsson og musikeren Hans Sydow optræder den 2. april på Odense Teater med numre fra deres kommende lyrik-cd, Rimedjævlen, der er inspireret af H.C. Andersens liv og ord. Det sker som et led i fejringen af den danske eventyrdigters 198-års fødselsdag.

Ulle Bjørn Bengtsson og Hans Sydow har sat musik til digte fra forskellige perioder af H.C. Andersens liv og giver med deres musik et billede af den sprudlende ungdomsdigter, den erobrende rejsedigter og den aldrende digter med et erfarent forhold til liv og død.

"Netop fordi H.C. Andersens historier har overlevet generationer, og har opnået en slags tidløshed, ønsker vi at give et nutidigt kunstnerisk billede af hans digtning og liv, så vi på ny kan få øje på ham og hans kunst - på vores måde. Vores udgangspunkt er, at hver generation må fortælle historien på sin måde. Ellers bliver den fjern og uforståelig og i yderste konsekvens dør den," siger Hans Sydow.

Musikken, der bærer præg af både folk, rock, jazz, klassisk og elektronmusik, ledsages af reallyde, der skal afspejle ?baggrundslyden? i H.C. Andersens liv. For eksempel er der fragmenter af lyd fra den strømmende å i Odense, hvor H.C. Andersens mor vaskede tøj.

På Odense Teater den 2. april i år optræder Ulle Bjørn Bengtsson og Hans Sydow med et ensemble på i alt seks musikere. Dette ensemble er dog ikke på cd'en, der udgives på digterens 199-års fødselsdag d. 2. april 2004.


Tilbage