HCA NYHEDER H.C. Andersen-museum i Slagelse på vej

Slagelse ved at etablere økonomisk og politisk fundament for H.C. Andersen-museum.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 20 Marts 2003

Slagelse er i gang med at sikre det økonomiske og politiske fundament for at etablere et lokalt H.C. Andersen-museum. Det skriver Sjællands Tidende.

Museet skal være til ære for H.C. Andersen, fordi han boede i byen fra 1822-1827, da han gik på latinskole under den dengang nyudnævnte rektor Simon Meisling.

Tiden i Slagelse var absolut ikke H.C. Andersens lykkeligste tid, og han blev kendt for bemærkningen om, at "Slagelse er en plagelse". Ikke desto mindre sagde Andersen senere i livet, at hvis ikke han havde været på latinskolen, havde han aldrig kunnet skrive sine eventyr.

Slagelse by er da også stolt af at have den tætte tilknytning til digteren, og det er med udgangspunkt i det, initiativet til museet er taget.

"Vi skal nok bruge mindst fem millioner kroner for at gennemføre projektet. Vi håber på støtte fra Kulturministeriets Provinspulje, lige som vi nok også skal ud og finde nogle private sponsorer," siger formanden for kulturudvalget i Slagelse kommune, Arne Beyer, til Sjællands Tidende.

Før finansieringen kan komme yderligere på plads, skal politikerne i kulturudvalget dog godkende forslaget, hvilket forventes at ske i nærmeste fremtid.


Tilbage