HCA NYHEDER To klasser fra Brugge vandt belgisk konkurrence

To 5.-klasser fra Brugge i Flandern vandt en stor H.C. Andersen-konkurrence og skal nu besøge Odense.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 07 Marts 2003

Det blev to 5.-klasser fra Brugge i den flamsktalende del af Belgien, Flandern, der løb af med sejren i en kæmpe skole-konkurrence over hele landområdet om at lave det bedste kunstværk med udgangspunkt i H.C. Andersen.

De to 5.-klasser fra skolen "De Smalle" i Brugge valgte at bygge en "Vertelhoed", eller på dansk en "fortælle-hat", der er en stor sort hat på over en meter i højden. Nede i hatten har eleverne lagt forskellige ting, der skaber associationer til H.C. Andersen og hans eventyr. Eksempelvis figurer der forestiller nogle af hovedpersonerne i eventyrene.

Som deres præmie for førstepladsen modtog de i alt 28 elever en tre dages tur til Odense i Danmark for at se H.C. Andersens fødeby. Besøget finder sted d. 1. - 3. april, hvor de også skal være med til at fejre H.C. Andersens 198-års fødselsdag med besøg på bl.a. Fyrtøjet, H.C. Andersens Hus, Odense Koncerthus og en vandring gennem byen i digterens fodspor.

Som udgangspunkt for konkurrencen fik eleverne udleveret en kuffert med tre H.C. Andersen-eventyr: "Kejserens nye Klæder", "Den Grimme Ælling" og "Den flyvende Kuffert". Derudover rummede kufferten en bog om H.C. Andersens liv, baggrundsmateriale om Danmark og spillereglerne i konkurrencen.

De over hundrede deltagende klasser fra hele Flandern havde frit valg på alle hylder i forhold til kunstværkets form - for eksempel papirklip, collager, en bog m.m. De eneste ufravigelige krav var, at de skulle vælge et af de tre eventyr i kufferten som grundlag for en analyse og fortolkning af Andersen, samt at børnene skulle prøve at tænke lige så kreativt som H.C. Andersen selv, mens de løste opgaven.

Konkurrencen var arrangeret af Danmarks Turistråd Benelux, Fyntour, Det Danske Kulturinstitut Benelux i fællesskab med H.C. Andersen 2005.

Tilbage