HCA NYHEDER Marathon-oplæsning holder dampen oppe

På trods af ændret start-tidspunkt er der tryk på kedlerne i forberedelserne til marathon-oplæsningen i starten af april i Christians kirke i København.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 06 Marts 2003

Der er fuld fart over forberedelserne til marathonoplæsningen i Christians kirke i København i begyndelsen af april måned i år. Sognepræst Flemming Pless, der er initiativtager til arrangementet, arbejder blandt andet på at få kendte svenske skuespillere til at læse op ved arragementet.

Ikke mindst fordi de svenske medier har vist meget stor interesse for det de seneste par måneder. Af praktiske grunde har han dog været nødt til at flytte starttidspunktet til fredag den 4. april klokken 16.

"En gang imellem skal man tillade sig selv at slå lidt ud med armene og håbe på guld og grønne skove. Hvis det så kun ender med grønne skove, når man ser resultatet, har man alligevel nået ud over det sædvanlige," siger Flemming Pless med henvisning til, at endnu ikke alle aftaler med oplæserne er på plads.

Planen er dog stadig at få læst så mange af H.C. Andersens eventyr højt som muligt af op til 50 kendte mennesker over en flere dage lang seance i kirken. Uden at det går ud over kirkens faste arrangementer, som for eksempel gudstjenesten om søndagen.

"Til gudstjenesten om søndagen klokken 10 har vi arrangeret, at forsvarsadvokat Merethe Stagetorn kommer og taler om kærligheden, og umiddelbart derefter går vi direkte videre til marathon-oplæsningen af H.C. Andersen," siger Flemming Pless.

Han tilføjer, at han naturligvis håber, at der kommer rigtig mange mennesker i kirken, og at arrangementet i øvrigt stadig er til fordel for organisationen Læger Uden Grænser. En billet til arrangementet koster 50,- kroner for en enkelt dag og 100,- kroner, hvis man vil have alle oplæsningerne i marathonet med.


Tilbage