HCA NYHEDER Brand på verdensbibliotek

En brand opstod søndag på verdensbiblioteket i Alexandria i Egypten, som den danske stat har foræret et interaktivt H.C. Andersen-rum.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 03 Marts 2003

En brand hærgede søndag verdensbiblioteket i Alexandria i Egypten. Branden udbrød som følge af en kortslutning på fjerde sal, hvor der fortrinsvist sidder administrativt personale, og ingen dyrebare bøger var derfor på noget tidspunkt i fare, skriver det nyhedsbureauet Reuters.

Først efter en time var branden under kontrol, og mindst 35 mennesker måtte på hospitalet og checkes for røgforgiftning. Heldigvis kom ingen af dem alvorligt til skade.

Verdensbiblioteket i Alexandria åbnede i oktober 2002 ved en stor ceremoni, der skulle markere genrejsningen af det originale verdensbibliotek, som Alexander den Store byggede ved Egyptens middelhavskyst i år 332 før Kristi fødsel.

Danmarks gave til biblioteket er et interaktivt H.C. Andersen-rum, som Ægyptens præsidentfruen Suzanne Mubarak tog imod med stor begejstring ved åbningsceremonien. Rummet skal stå færdigt i forbindelse med fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag i år 2005.

Tilbage