HCA NYHEDER Ghita Nørby læste højt af H.C. Andersen i Athen

Ghita Nørby præsenterede det græske publikum for fem eventyr af H.C. Andersen.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 09 Februar 2003

Den danske skuespillerinde Ghita Nørby læste igår et udvalg af H.C. Andersens eventyr højt på Det Danske Akademi i Athen. Nogle af eventyrene blev læst op på engelsk, men publikum fik også mulighed for at høre Andersens ord på originalsproget. For at alle kunne få meningen med, blev den engelske tekst projiceret op på en skærm undervejs.

Til oplæsningen i Athen havde Ghita Nørby valgt fem eventyr ud, nemlig "Prinsessen på Ærten", "Den Uartige Dreng", "Sneglen og Rosenhækken", "Sommerfuglen" og "Det er ganske vist".

"De er dejlige at være i selskab med. Jeg bliver aldrig færdig med H.C. Andersen, og jeg bliver aldrig god nok", siger hun om valget af de fem historier blandt H.C. Andersens 156 eventyr.

Erfaren højtlæser
Ghita Nørby har stor erfaring med at læse H.C. Andersens værker højt, og hun har beskæftiget sig med rigtig mange af digterens eventyr gennem tiden. Især har hun lagt stemme til de berømte eventyr rundt omkring i Danmark og i Norden.

Blandt andet har hun læst "Den lille Havfrue" på Dramaten i Stockholm, og i sommer læste hun "Det er ganske vist" i Diamanten i forbindelse med lanceringen af H.C. Andersen 2005.


Tilbage