HCA NYHEDER Kulturministeren åbnede internetportal

Det var kulturminister Brian Mikkelsen og borgmester i Odense Anker Boye, der i fællesskab fik æren af at klikke på musen og lægge portalen for H.C. Andersen 2005, hca2005.com, ud på internettet. Det skete ved et pressemøde 21. januar i Bikubenfondens hovedkvarter i København.

Af H.C. Andersen 2005 - 22 Januar 2003

En lang række medier og samarbejdspartnere var mødt op for at overvære åbningen af den ventede portal samt præsentationen af Danmarks Radio som H.C. Andersen 2005's samarbejdspartner på mediefronten på et pressemøde 21. januar i Bikubenfondens hovedkvarter i København.

Foran repræsentanter for det meste af den danske presse løftede tv-direktør Jørgen Ramskov og radiodirektør Leif Lønsmann fra DR begge sløret for nogle af tiltagene i den store rammeaftale, der gør DR til official broadcaster for H.C. Andersen 2005.

Ud over produktion og transmission af åbningsceremonien på H.C. Andersens 200-års fødselsdag 2. april 2005 og afslutningsceremonien 6. december samme år planlægger DR dækningen af nogle af de største danske og internationale produktioner og begivenheder, som bliver opført i Danmark i 2005. Datoen 6. december er i øvrigt valgt, fordi det var her H.C. Andersen i 1867 vendte hjem til Odense som æresborger og byen blev illumineret til hans ære.

DR TV vil blandt andet præsentere store drama-, underholdnings- og undervisnings-produktioner om den kendte forfatter og hans liv. Derudover er DR, i et samarbejde med Egmont, ved at lægge sidste hånd på en større animationsserie for børn bygget over H.C. Andersens eventyr.

Andersen i æteren
På radiosiden er det planen, at der skal være "Andersen i Æteren" hver eneste dag hele år 2005 igennem - med oplæsning, koncerter, radiodramatik og meget mere. DR's kulturkanal P2 planlægger blandt andet serien Andersen i den vide verden, som med udgangspunkt i H.C.Andersens breve og dagbøger følger og beskriver hans rejseliv i daglige udsendelser med original underlægningsmusik ved DR's RadioUnderholdningsorkester.

DR's fem ensembler vil desuden markere jubilæet med en lang række koncerter, turneer og radioprogrammer. DR's Radiosymfoniorkester forhandler med nogle af Europas største koncertscener, herunder The Proms i London og Salzburg Festspillene, og håber endvidere at kunne bringe H.C. Andersen til fjernøsten med koncerter i Japan og Kina. DR's Radiopigekor turnerer endvidere i jubilæumsåret i USA og Canada med blandt andet John Rutters' "The Little Mermaid".

Direktør for Danmarks Turistråd, Lars Sandahl, var også mødt op for at præsentere strategien for den internationale turismemarkedsføring i forbindelse med jubilæumsåret, og også på turismeområdet er der planlagt adskillige intiativer i forbindelse med jubilæumsåret.

 Se videoklip fra pressemødet!
Tilbage