HCA NYHEDER Poul Ruders komponerer H.C. Andersen-værk

Den berømte danske komponist Poul Ruders komponerer værk over H.C. Andersens digte.

Af Kirsten Baltzer Kahr - H.C. Andersen 2005 - 21 Januar 2003

I forbindelse med H.C. Andersen 2005 vil den berømte danske komponist Poul Ruders skabe et nyt værk over H.C. Andersens digte direkte til Radiosymfoniorkestret. Værket uropføres ved en prominent musikfestival i udlandet i sensommeren 2005 og vil blive præsenteret for det danske publikum ved en af de første koncerter i Radiohusets Koncertsal i sæsonen 2005/2006.

Poul Ruders, der i øjeblikket skriver på operaen "Processen" til uropførelse i det nye operahus ved Den Kgl. Opera, opnåede bragende succes med helaftensoperaen "Tjenerindens Fortælling", da den havde urpremiere på Det kgl. Teater i forrige sæson. Cd-indspilningen af værket har indbragt Ruders den fornemme Cannes Music Award, og operaen er nu på vej til scener i både Canada og England.

Poul Ruders' seneste bestillingsopgave var til Berliner Filharmonikerne, som uropførte værket "Listening Earth" i november 2002. Siden skal han skrive et værk til New Yorker Filharmonikerne, inden det gælder H.C. Andersen-værket, som er færdigkomponeret i foråret 2005.
Tilbage