HCA NYHEDER H. C. Andersen for fuld udblæsning

Christians kirke på Christianshavn forbereder i den kommende tid en maratonoplæsning af samtlige eventyr af den verdensberømte digter.

Af Have PR - 07 Oktober 2002

Christians kirke på Christianshavn forbereder i den kommende tid en maratonoplæsning af samtlige eventyr af den verdensberømte digter, der vil strække sig fra H.C. Andersens 198-års fødselsdag den 2. april og frem til søndag den 6.april 2003.

Mere end tusind sider eventyr skal fortælles i "teaterkirken", som Christians kirke kaldes på grund af sine loger og særprægede arkitektur. Christians kirke ønsker at lægge op til de andre arrangementer, der planlægges op til og under 200-året for den danske digter.

Der inviteres en lang række af de bedste oplæsere og skuespillere til at hjælpe med opgaven, der både har det formål at vise det bedste af den danske kulturarv samt at samle penge ind til Læger uden Grænser. Det tilstræbes at få op mod 50 forskellige oplæsere til arrangementet.

Gennem livet går en usynlig tråd, skriver H. C. Andersen i en historie og henviser til sit eget liv som et eventyr. De eventyr, der ikke mindst i vor tid, hvor så mange søger en identitet og en kulturarv, kan inspirere og vække til eftertanke. Mange af eventyrene indeholder også en kristendomsopfattelse, der stadig er dugfrisk og inciterende for det religiøst søgende menneske.

Christians kirke har en tradition for, ud over sine sædvanlige gudstjenester og ad hoc gudstjenester som 11.september, at afholde kulturelle arrangementer, interreligiøse møder og samfundsdebatter.


Tilbage