HCA NYHEDER Kronprins Frederik udnævner HCA Ambassadører i USA

Hans Kongelige Højhed Kronpris Frederik præsenterede i september H.C. Andersen 2005-projektet for den amerikanske befolkning og offentliggjorde navnene på 12 H.C. Andersen Ambassadører

Af Have PR - - 25 September 2002

Hans Kongelige Højhed Kronpris Frederik præsenterede den 26. september H.C. Andersen 2005-projektet for den amerikanske befolkning. Dette skete på et pressemøde i Skt. Ann's Warehouse i New York, hvor kronprinsen var vært. Hovedpunktet var offentliggørelsen af navnene på de fremtrædende amerikanske kulturpersonligheder, der har påtaget sig titel af "Hans Christian Andersen Ambassador" i forbindelse med projektet.

Hans Kongelige Højhed kunne afsløre, at følgende tolv personer har sagt ja til at være H.C. Andersen Ambassadører: Suzanne Vega (rockmusiker), Harvey Keitel, (filmskuespiller). Boyd Gaines, (teaterskuespiller med danske aner og vinder af to TONY awards). Connie Nielsen, (dansk filmskuespiller). McCoy Tyner, (jazzpianist). Susan Sarandon (filmskuespiller) samt Peter Martins (balletchef ved New York City Ballet).

Alle ambassadører er valgt på baggrund af deres rolle som enestående fortællere inden for de forskellige kunstarter. Tanken er at give H.C. ANDERSEN 2005 et ansigt udadtil i de amerikanske medier, som rækker langt ud over, hvad normale litterære jubilæer har kunnet opnå.

Pressemødet blev dermed startskuddet til den amerikanske lancering af den verdensomspændende fejring. En lancering som H.C. Andersen 2005 Sekretariatet og Det Danske Generalkonsulat i New York i fællesskab har planlagt med henblik på at udfordre amerikanernes syn på H.C. Andersen.

 


Tilbage