Børnekulturhuset Fyrtøjet

01 Februar 2005 - 31 December 2005 , Udstilling (inkl. permanente)
Danmark - Odense

I Hjertet af Andersen/ "Hearts of Andersen."

"I hjertet af Andersen" er en stor hjerteformet eventyrinstallation, der sender børn (og voksne) ud på en eventyrrejse i Andersens liv og eventyr (Snedronningen, Grantræet, Kærestefolkene og Den standhaftige Tinsoldat?..) - samt i deres eget liv. Her mødes de kontraster, der ofte præger H.C.Andersens eventyr: Rå natur overfor forfinet kultur, ild og varme overfor is og kulde og det "beskidte" overfor det "pæne."

H.C.Andersen var i sin barndom, ungdom og voksenliv omgivet af både gode, onde kolde og varme hjerter, og Thomas Wolsing, kunstneren bag hjerteinstallationen, udtaler hertil: "Et hjerte bliver udsat for en masse genvordigheder og går så grueligt meget igennem. Men uanset hvor vi er i livet, har vi hjertet med os og i stadig forvandling."

Således kan børn og voksne i Fyrtøjets "I Hjertet af Andersen" opleve et kunstnerisk rum med plads til forvandling. De kan, udstyret med en lille hjerteæske, gå på opdagelse i Andersens eventyr -og i deres eget liv. De kan opleve levende eventyrfortælling af H.C.Andersens vidunderlige eventyr (Snedronningen), de kan udfolde deres kreative evner i HCA- eventyrtegning og maleri og de kan blive sminket og klædt ud som HCA-eventyrfigurer. 

I sammenhæng med "I Hjertet af Andersen" har Fyrtøjet  indledt  samarbejde  med Odenses venskabsby Funabashi. I april 2005 sættes således Fyrtøjets eventyrinstallation 2002/03, Tommelise, op i Funabashis H.C. Andersen Park/ Børnekulturhuset ved scenograf Frands Christiansen.Tilbage

Kalender navigation