Theater La Balance

22 September 2004 - 09 Oktober 2004 , Koncert, teater, forestillinger
Danmark - København

Prinsessen på ærten - en grotesk gendigtning af H.C. Andersens klassiske eventyr.

"Der var engang en prins; han ville have sig en prinsesse, men det skulle være en rigtig prinsesse.  Så  rejste han hele verden rundt for at finde sådan  én, men alle vegne var der noget i vejen, prinsesser var der nok af, men om det var rigtige prinsesser, kunne han ikke ganske komme efter, altid var  der  noget, som ikke var så rigtigt. Så kom han da hjem igen og var så bedrøvet, for han ville så gerne have en virkelig prinsesse."

På  tærsklen til H.C. Andersens 200-års fødselsdag håber Theater La Balance med  sin dramatisering af Prinsessen på ærten at kunne være med til at vise den   evigt   aktuelle  digters  eventyr  i  et  nyt, anderledes  og  mere tidssvarende lys.

Det  er  ikke  første  gang  Theater La Balance dramatiserer H.C. Andersens eventyr:  I 1992 belønnede Danmarks Teaterforeninger teatret med prisen som årets   bedste   børneteater   på  baggrund  af  iscenesættelserne  af  Den standhaftige  tinsoldat  og  Nattergalen. Og i 1996 høstede man stor succes med Snedronningen i forbindelse  med Kulturby 96.

Men, hvor de tidligere forestillinger er blevet skabt med stor respekt og loyalitet overfor Andersens  tekst og intentioner, vender Theater La Balance denne gang op og ned på eventyret, og fortæller på skæv, grotesk og poetisk vis historien om prinsen, der så gerne vil finde den helt rigtige prinsesse.


Prinsessen  på  ærten  er et af Andersens korteste eventyr. I den ordknappe tekst  skriver  han  ordene "rigtig" og "virkelig" hele ni gange, og han afslutter  oven  i  købet  eventyret  med  ordene:

"Se,  det var en rigtig historie."  Theater  La  Balance  leger i forestillingen med modsætningerne mellem  ægte  og  uægte,  sandhed  og løgn. For hvad er en rigtig prinsesse egentlig?  Er det én der er tilstrækkelig ømskindet, én der har blåt blod i årene eller kommer det i virkeligheden an på noget helt andet?


Theater  La  Balance  præsenterer  Prinsessen på ærten som en visuelt stærk forestilling,  der  respektløst  og  med  stor lyst leger med den velkendte historie.  Så  glæd  jer  til  at opleve H.C. Andersen udsat for bl.a. fire kustoder  i  et  mærkeligt  museum,  argentinsk  tango  og  de  åbne danske mesterskaber i grimme fjæs!

Aldersgruppe: Fra 8 år - familieforestilling

Medvirkende: Lotte Faarup og Øyvind Kirchhoff.

Instruktion: Marc van der Velden.

Idé og koncept: Lotte Faarup, Øyvind Kirchhoff og Marc van der Velden. Frit
efter H.C. Andersen.

Scenografi og kostumer: Tanja Bovin

Lysdesign: Jeppe Lawaetz

Teknik med mere: Brian K. Kristensen og Søren la Cour

Première: onsdag d. 22. september kl. 19.

Spilleperiode: 22. september - 9. oktober.

Tirs. og ons. kl. 14.30 og 19, tors. og fre. kl. 10 og 19, lør. og søn. kl. 14 og 16.

Spillested: i Smedehallen, Kastanie Allé 14, 2720 Vanløse.


Billetbestilling:  tlf. 38 79 28 22, BilletNet tlf. 70 15 65 65 eller www.ta-i-teatret.dk


Billetpriser:
Løssalg:
Voksne 70kr.
Børn 50kr.
Ungdoms-rabat og T30-ordning.

Forestillingen drager på turné rundt i landet i to omgange. Første gang fra 14. - 19. september 2004 og anden gang 29. marts - 29. april 2005.

For  yderligere  information  kontakt Camilla Kragh Hansen på tlf. 38 79 28 22.

Pressebilleder  fra  forestillingen  kan  hentes  under  "presse" på www.labalance.dk,   hvor   denne   pressemeddelelse  også  er  at  finde  i elektronisk form.


 Tilbage

Kalender navigation