Københavns Bymuseum fejrer Andersen

01 Marts 2005 - 31 December 2005 , Udstilling (inkl. permanente)
Danmark - København

Københavns Bymuseum markerer H.C. Andersen-året 2005 med udstillingen Vanddråben - København på H.C. Andersens tid.

Udstillingen viser den udvikling, som byen København gennemgik i H.C. Andersens levetid, med digteren som en både begejstret og medlevende iagttager.

Udstillingen former sig som en tur rundt i hovedstaden i hælene på HCA. Den begynder i den lille lukkede by omkranset af grønne volde, som han kom til i 1819, og slutter i den moderne storby, hvor han døde i 1875.

Undervejs åbnes dørene ind til de københavnere, som han levede side om side med, og med originale genstande og billeder fortælles det virkelige eventyr om forfatteren og København for både børn og voksne.

Udstillingen åbner d. 1. marts 2005 og varer året ud.

Den er tekstet på dansk og engelsk og henvender sig således også til turister.

Allerede d. 1/9-2004 udkommer desuden publikationen Vanddråben - København på H.C. Andersens tid, der kan rekvireres på museet efter denne dato.

Undervisning
I forbindelse med udstillingen udvikles en række aldersdifferentierede undervisningsforløb rettet mod folkeskolen og de gymnasiale uddannelser. Undervisningen tager udgangspunkt i særudstillingen og den by, som HCA tilbragte de fleste af sine leveår i.  Med udgangspunkt i forfatterens egne oplevelser og hans beskrivelser af byen og dens indbyggere gives eleverne en forståelse for København og den udvikling byen gennemgik i perioden.

Andersens København giver et billede af både bolig- og arbejdsforhold, byudvikling, fattige koner og borgerskabets mænd. Det rige kulturliv i guldalderen med de kendte karakterer og senårhundredets moderne storby med gaslys, sporvogne og industri.

Andersen var en aktiv del af byens liv, både i sin færden og i sine beskrivelser og er således en fabelagtig kilde til sin forunderlige samtid.

Undervisningsforløbene varer 1 lektion, er gratis, og kan bestilles på 33 21 07 72 eller fra d. 25/10-2004

Der udvikles undervisningsmateriale til forløbene.


Københavns Bymuseum
Vesterbrogade 59
1658 Kbh. V.
Tlf: 33210772

www.bymuseum.dk


Åbningstider:
Dagligt fra 10-16
Onsdag: 10-21
Tirsdag: lukket

Entré:
Voksne: 20 kr.
Pensionister: 10 kr.
Børn (ml. 0 og 14 år): gratis
Årskort: 75 kr.

 Tilbage

Kalender navigation