Plakatkonkurrence

Første uge af november 2004 , Undervisning
Danmark

Skoleelever i hele Danmark skal sammen skabe en billedfrise over H.C. Andersens liv og eventyr. "Andersen ville have sagt - Mit livs Billedfrise".

Amtscentrenes Kontaktudvalg nedsatte i foråret 2001 en HCA2005 styregruppe med det formål at igangsætte og koordinere forberedelsen af det store jubilæumsår. Et af de landsdækkende arrangementer med fokus på undervisningsperspektivet er en Plakatkonkurrence. Så snart det nye skoleår begynder i august 2004 skal der læses eventyr og laves plakater.

Der skal kåres 16 plakater - én fra hvert amt - tilsammen vil plakaterne udgøre en billedfrise over H.C. Andersens liv og eventyr, idet hvert amt får tildelt forskellige tidsperioder.

Plakaterne afleveres første uge af november 2004 til Amtscentrene i Danmark, og vinderplakaterne kåres, trykkes og er klar til fødselsdagen den 2.april 2005.

www.andersen2005.dk er nøglepunkt mht. information. Her kan hvert amt hente oplysninger om hvilken tidsperiode deres plakat skal omhandle. På hjemmesiden er der informationer om eventyrene, de personer Andersen omgav sig med, de steder han besøgte, og markante episoder fra hver tidsperiode.

Foruden eventyrene som han skrev i de pågældende perioder, må der indgå 3 af de mest kendte eventyr, og så skal der være et portræt af H.C. Andersen så nær perioden som muligt.

Plakatens størrelse skal være A1, og den laves som en collage af elevtegninger, udklip, tekst, skrifttegn m.v. Eleverne skal gå på opdagelse på hjemmesiden hvor der er spændende informationer og links. De skal tegne, printe ud og arbejde med plakaten og dermed deltage i konkurrencen om at blive amtets plakat.Tilbage

Kalender navigation