Første H.C. Andersen-oplevelsesmuseum i Danmark

01 Juni 2004 , Udstilling (inkl. permanente)
Danmark - København

Danmarks første H.C. Andersen-oplevelsesmuseum åbner i København sommeren 2004 under navnet "H.C. Andersen Eventyrhuset".

Danmark får langt om længe sit første H.C. Andersen oplevelsesmuseum, når "H.C. Andersen Eventyrhuset" åbner på Rådhuspladsen i København den 1. juni kl. 15. En time senere samme dag slår museet dørene op for publikum, der får gratis adgang klokken 16-17.

"H.C. Andersen Eventyrhuset" vil få fælles lobby med Ripley's Believe It or Not! og placeringen på Rådhuspladsen 57 er yderst attraktiv for de mange danske og udenlandske gæster i alle aldre, der ønsker at få indblik i H.C. Andersens spændende liv og hans mange eventyr.

I "H.C. Andersen Eventyrhuset" vil publikum blive inviteret inden for i digterens liv og eventyr. Fra indgangens bylyde og gadebilleder fra Odense og København i 1800-tallet føres man tilbage i tiden, til Andersens barndomshjem og hans arbejdsværelse. Her fortæller digteren selv om sit liv, og man introduceres til hans mange rejser, mens vinden suser og mågerne skriger.

Fra Andersens liv vandrer publikum ind i hans eventyrverden, hvor hans mest populære eventyr udfolder sig for øjnene af museets gæster. Man møder den lille pige med svovlstikkerne, der fryser og sultent ser til, mens julebordet dækkes i folks stuer, og man ser kejseren tage sine nye klæder på. Man møder svinedrengen, Tommelise, den standhaftige tinsoldat og mange flere af Andersens kendte karakterer, alt imens man får fortalt eventyrene om dem.

De Vises Steen
Udstillingen giver også publikum mulighed for at se en lang række originale effekter, heriblandt originalmanuskriptet til Andersens eventyr "De Vises Steen". Eventyret blev skrevet på Herregården Basnæs i efteråret 1858, og museet har erhvervet det for et uofficielt millionbeløb.

Bag det ambitiøse oplevelsesmuseum står Museumsaktieselskabet af 30. februar, 1992, der har investeret 20 millioner kroner i etableringen af "H.C. Andersen Eventyrhuset" uden støtte fra eksterne bidragsydere.

"Vi har glædet os meget til at kunne præsentere "H.C. Andersen Eventyrhuset", og vi ser frem til at give danske og udenlandske gæster i alle aldre en rigtig stor og eventyrlig oplevelse! HCA boede hele sit liv i København, og det er ikke for tidligt, at han bliver behørigt repræsenteret her i byen," siger Klaus Nordfeld, bestyrelsesformand i Museumsaktieselskabet.

Museumsaktieselskabet står bag nogle af Københavns mest populære og besøgte museer: Guinness World Records Museum og The Mystic Exploratorie på Østergade 16 samt Ripleys Believe it or Not! Museum på Rådhuspladsen 57.

"I fire år har vi forberedt og arbejdet på "H.C. Andersen Eventyrhuset". Det har været fire spændende år med fordybelse i H.C. Andersens liv og levned, og ikke mindst i hans eventyr, og det er nu med stor glæde, at vi slår museets døre op for publikum," siger Claus Broge, administrerende direktør i Museumsaktieselskabet.Tilbage

Kalender navigation