Dyrehavsbakken sommerferien 2005

17 Juni 2005 - 31 Juli 2005 , Andre events
Danmark - København

"Panorama over H.C. Andersen og Dyrehavsbakken i Guldalderen 1830-1840."

Dyrehavsbakken sætter fokus på H.C. Andersen i sommerferien 2005 med en gøglerteaterforestilling og en historisk udstilling i ord, lyd og billeder.

Skuespiller mod sin vilje
Et gøglerspil frit efter H.C. Andersens: Komedie i det grønne

Handlingen foregår i Dyrehaven 1840. Lederen af gøglertruppen "La Famiglia", Adolf Dalby beslutter, at truppen skal optræde i skoven ved Dyrehavsbakken. Stedets forvalter, Niels Frank mener ikke, at det bør tillades og vil jage gøglerne væk. Han foragter komedianter og deres primitive teaterspil. Dalby tilbyder, at Frank kan spille med i komedien, hvad Frank indigneret afviser.

Imidlertid afslører Frank, at han har litterære ambitioner. Han mener, at han har talent til at blive en stor teaterdigter. Dalby får narret Frank til at spille med i forskellige scener fra den dramatiske verdenslitteratur uden, at Frank opdager det:

Bag Franks ryg mimer skuespillerne forskellige komiske udgaver af  bl.a. Stormen, Romeo og Julie, Det hellige Forår, Den sidste Samurai, Loppen i Øret og Hamlet.

Til slut afslører Dalby, at Frank, mod sin vilje, har spillet hovedpersonen i adskillelige dramatiske værker, mens de har talt sammen.

Spillested: Bakkens friluftsscene
Spilleperiode: 17. juni-31. juli 2005
Entré: Gratis
Manuskript: Torben Jetsmark frit efter H.C. Andersens syngespil
Scenografi og kostumer: Caroline Pihl
Musik: Edvard Helsteds musik bearbejdet af Palle Andersen.
Medvirkende: La Famiglia - to skuespiller og fire mimere


H.C. Andersen og Dyrehavsbakken i Guldalderen - fra 1830-1840

Et gøglertelt danner rammen om oplevelsesudstillingen, der er forsynet med en bemalet lærredsfacade, som man ser dem på billeder fra H.C. Andersens tid. Inde i teltet bliver publikum ført tilbage til Dyrehavsbakken anno 1835. I en labyrint ledes publikum forbi en række fotostater med tableauer fra samtiden, hvor digteren er tegnet ind.

På plancher kan publikum læse underholdende historier om Dyrehavsbakkens tilblivelse og om attraktionerne på H.C. Andersens tid. Der fortælles om gøgler-bodernes komedianter, som H.C. Andersen havde set og assisteret i sin barndoms Odense.

Digteren elskede teatret, men han havde aldrig besøgt et rigtigt kunstteater, før han kom til København. Hvad han kendte til, var den teaterunderholdning de omrejsende gøglere og komedianter bød på i de danske provinsbyer.

I teltet er der en lydkulisse med melodier og skillingsviser fra tiden, mens kulørte lamper befordrer stemningen.

Sted: Gøglerteltet ved Bakkens friluftsscene
Tidsperiode: 17. juni-31. juli 2005
Entré: Gratis
Koncept og idé: Torben Jetsmark
Musik: Palle Andersen
Grafik/fotostater: Caroline Piil



Tilbage





Kalender navigation