HCA Julemarkedet i Lotzes Have

04 December 2004 - 05 December 2004 , Andre events
Danmark - Odense

Som optakt til det store H.C. Andersen jubilæumsår i 2005, afholdes der fra 2004 historisk julemarked i den gamle bydel i Odense.

H.C. Andersen Julemarkedet

Lørdag og søndag den 4.-5. og 11.-12. december fra kl. 10.00 til 18.00
 
I den gamle bydel ved H.C. Andersens Hus i Odense er der historisk julemarked, som tager udgangspunkt i H.C. Andersens tid og ikke mindst de kendte eventyrfigurer. Markedets gæster vil kunne opleve besøget som et tidshop tilbage til tiden, hvor H.C. Andersen blev æresborger i Odense (1867). H.C. Andersen Julemarkedet dækker hele den gamle bydel H.C. Andersens Hus. Kvarterets gader og stæder indgår som kulisse med udsmykning, levende lys, markedsboder og underholdning.
 
I Lotzes Have sælges juletræer og H.C. Andersen Paraden optræder i det vinterpyntede eventyrslot med en særlig vinterforestilling. Du kan møde de kendte figurer fra digterens forfatterskab f.eks. Pigen med svovlstikkerne eller Grantræet i gader og stræder i den gamle bydel. Der vil være særlige udstillinger og aktiviteter på områdets museer og attraktioner, hvortil det er muligt at erhverve en dags-familiebillet til rigmelige penge.
 
Søren Østergaards Historiske Tivoli byder på en karruseltur med en H.C. Andersen-karrusel, luftgynger, svingkarrusel og meget mere. På torvet finder man også det store spejltelt med gammeldags interiør, hvor der vil der være servering og underholdning, alt fra oplæsning til komisk teater. Alverdens varer kan købes af kræmmere i 1800-tals påklædning.

Overalt i kvarteret kan man møde optrædende, fra lirekassemanden til kor der synger Christmas Carols. Børneherolder med trommeslagere forkynder dagens program. Kaperkørerne tilbyder en tur rundt i kvarteret og måske møder du en deling soldater i gamle uniformer marcherer forbi og afskyder en salut sortkrudt.
 
H.C. Andersens Hus, Børnekulturhuset Fyrtøjet og Bymuseet Møntergården byder på spændende aktiviteter og udstillinger for børn og voksne. I Bymuseet Møntergården kan man besøge De Fynske Museers traditionsrige og meget populære julemarked, handle i boderne og se udstillinger om julens kulturhistorie.
 
Et besøg på det eventyrlige julemarked skal være en familiebegivenhed, hvor en rundtur i det maleriske kvarter byder på museer, børnekulturhus, events, oplevelser, underholdning og julehandel.
 
Odenses julemarked vil nationalt og internationalt set være unikt ved at have et gennemført historisk koncept med direkte afsæt i digterens eventyrverden. I 2005 fortsætter julemarkedet i en om muligt mere omfangsrig udgave.
 
Julemarkedet finder sted ved H.C. Andersens Hus, Bangs Boder 29, 5000 Odense C

Information: 
Odense Bys Museer
Tlf. 6551 4601
http://www.hcajulemarkedet.dkTilbage

Kalender navigation