Officiel åbning af verdensbiblioteket i Alexandria

16 Oktober 2002 - 19 Oktober 2002 , Andre events
Ægypten - Alexandria

Palle Mikkelborg spiller det H.C. Andersen inspirerede værk "To Read is to Dream" til den officielle åbningsceremoni, og Danmark giver H.C. Andersen-rum i officiel gave.

Efter aflysningen af den officielle indvielse af det spektakulære verdensbibliotek Bibliotheca Alexandrina i foråret, er det nu fastlagt, at biblioteket officielt indvies ved en storstilet international åbningshøjtidelighed på biblioteket i Alexandria.

Danmarks bidrag til indvielsen er en deltagelse af trompetist og komponist Palle Mikkelborg og harpenist Helen Davies i den officielle åbningsceremoni d. 16. oktober i et gallashow med deltagelse af bl.a. Egyptens Præsident Mubarak. derudover en uropførelse af musikværket To Read is to Dream i sin fulde længde foran biblioteket d. 19. oktober om aftenen. To Read is to Dream er et nydesignet værk skabt specielt til indvielsen i Alexandria.

Palle Mikkelborg har - som titlen antyder - ladet sig inspirere af H.C. Andersens berømte citat: "At rejse er at leve". Den anden del af den danske nationalgave til biblioteket i Alexandria bliver et interaktivt H.C. Andersen-rum, som doneres af H.C. Andersen 2005.

Rummet vil stå færdigt i 2005 og bliver et multimedierum med en række forskellige IT-tiltag med henblik på undervisning, og der er allerede igangsat en nyoversættelse til arabisk af en række H.C. Andersen-værker til rummet.

Tilbage

Kalender navigation