UNDERHOLDNING

Økonomisk støttet af HCA2005

Åbningen / Parken

Den 2. april 2005 indledes Andersen-året med et stort internationalt åbningsshow, "Once upon a time", i Parken, København, under overværelse af Hendes Majestæt Dronningen og H.C. Andersen-ambassadørerne. Parken er til formålet transformeret til et eventyrland og vil i løbet af 90 minutter byde på førsteklasses underholdning af over 300 kunstnere - musikere fra såvel poppen som den klassiske musik, artister og dansere. Et væld af nykomponeret musik, nye koreografier, animationer, filmatiserede episoder fra H.C. Andersens liv og spektakulære fortolkninger af forskellige eventyr blandes til et kalejdoskopisk festfyrværkeri til H.C. Andersens ære, når dørene åbnes for over 40.000 publikummer. Showet transmitteres til hele verden.

RESONANCE.DK / Andersen/Bengtsson/Sydow

Forlaget Resonance.dk har produceret  en lyrik-cd, "Rime-djävelen", med moderne og højaktuelle fortolkninger af H.C. Andersens digtning og liv. Kompositionerne er inspireret af musikernes baggrund i rock, viser, jazz elektronisk samt klassisk musik. "Rime-djävelen", ved musikerne Ulle Bjørn Bengtsson (sang og deklamation) og Hans Sydow (sampler, synthesizer og laptop), har siden pladens udgivelse i april 2004, turneret landets gymnasier sammen med Jens Andersen, der udgav den anmelderroste Andersen biografi i 2003. Sammen med en særpræget kvartet, gør de H. C. Andersens længsel, lyst og lidelse håndgribelig og til at spejle sig i. Så mærker vi pludselig H.C. Andersen - en målrettet enegænger fuld af kærlighed, menneskelig indsigt og humor!
Det er vildt - fra jubel til angst - og det er ikke for børn!

Kontakt:
Andersen-Bengtsson-Sydow
Expressvionium
Struenseegade 49, 3.
2200 København N
Tlf. 26 75 84 44
Email:

www.resonance.dk / www.rime-djaevelen.dk 


RadioUnderholdningsOrkestret
"Rejsen uden bagage" er DR RadioUnderholdningsOrkestrets hyldest til H.C. Andersen. Orkestrets traditionsrige sommerkoncerter i Landbohøjskolens smukke gård er i år viet til Andersen. Solister, skuespillere og dansere medvirker i et symfonisk eventyr gennem tidernes bedste rockkompositioner - en rejse, der fører os fra Andersens tid til vores og ud af fantasiens tangent. Gennem musik og teater fortælles det i koncerten, hvad der sker, når bagagen ender, hvor drømmene begynder. Rejsen starter i Bindesbølls smukke gård på Landbohøjskolen, helt, helt tæt på orkestret og de øvrige medvirkende.
Instruktion og manuskript er lagt i hænderne på Martin Miehe-Renard. Medvirkende: Solister: Monique, Jimmy Jørgensen, Kaya Bruel. Skuespillere: Mette A. Horn, Caspar Phillipson og Michael Hasselflug.
Det er arkitekt M.G. Bindesbølls smukke gård fra 1858 på Landbohøjskolen, der danner rammen om DR Sommerkoncerter der kan nydes uafhængigt af vejrgudernes luner. DR RadioUnderholdningsOrkestrets tekniske afdeling har udviklet en glasklar, selvbærende overdækning af gården, der tager hensyn til arkitekturen i gården og samtidig sikrer publikum en optimal, visuel oplevelse i tørvejr.
Spilledage: 20. - 28. august 2005. www.ruo.dk

Groupe F  (Frankrig)
Groupe F er navnet bag nogle af verdens førende pyroteknikere. Blandt deres opgaver tæller åbningen af Olympiaden i Athen 2004, Millennium Bridge i London (2000), Deutsche Statsoper i Berlin (2002), Indvielse af Singapore Kulturcenter (2002), Millennium markering i Paris (Nytåret 1999-2000), afslutning af Expo98, åbning af Gaudi-året i Barcelona (2002) samt De Olympiske Lege i Athen (2004).  Fredag d. 1. april 2005 vil Groupe F skyde Andersen-året ind over Odense Havn. Det bliver et show, hvor fabuleringer over H.C. Andersens mange eventyr og figurer vil optræde på nattehimlen over Odense.
www.groupef.com

Shenyang Acrobatic Troupe (Kina)
"The Beautiful Legend". - Kunstnerisk direktør Hr. An Ning skaber et akrobatisk show baseret på kunstneriske fortolkninger af både berømte og knap så kendte H.C. Andersen-historier. Gennem mere end en halvanden time vil den berømte Shenyang Acrobatic Troupe optræde med nye versioner af de klassiske akrobatiske stunts. I alt 11 forestillinger vil repræsentere eventyr som "Lille Klaus og store Klaus", "Den lille Havfrue" og "Kejserens Nye Klæder" på en hidtil uset måde. Forestillingen vil få premiere i Kina og senere turnere over hele Europa.
Forestillingen varer 2 timer.
Forestillingen vises som åbningsforestilling for Århus Festuge den 26. august i Musikhuset Aarhus. 2 forestilinger den 27. august.
Ringsted Kongrescenter 29. august.
Musikteatret i Albertslund 31. august & 1. 2. & 3. september kl. 20

Teatermuseet i Hofteatret
Projektansvarlig: Ulla Strømberg.
Teatermuseet i Hofteatret har i 2005 arrangeret en række oplæsningsaftener. Kendte danske skuespillere vil, akkompagneret af musik, læse Andersens eventyr, breve og erindringer højt. Desuden iværksættes oplæsningsprogram for skoleelever samt for turister (engelsksproget).

Program


Søndag den 20. marts
: Henning Moritzen læer bl.a. "Moster", og pianisten Julian Thurber spiller musik fra 1800-tallet.

Søndag den 24. april:
Søren Spanning læser rejsetekster med musiakkompagnement af cellisten Michaela Fukacova.

Søndag den 1. maj:
Karen-Lise Mynster læser "De vilde svaner" med musik arrangeret af Nicolai Engström.

Søndag den 8. maj:
Susse Wold læser "Snedronningen"

Søndag den 2. juni:
Ghita Nørby og Svenn Skippers trio. Musik og eventyr.

Entré 90 kr.
www.teatermuseet.dk


Logo-samarbejder

Forlaget Permild & Rosengreen Aps
Projektansvarlig: Otto Clemmensen.
"Eventyrlyd": en CD-samling med alle H.C. Andersens eventyr og historier indlæst af skuespilleren Jens Okking.  Første boks ud af seks udkom marts 2004. Den samlede spilletid er på syv timer.
www.permild-rosengreen.dk

Kronetaarn Ensemble (Tyskland)
Projektansvarlig: Jakob Draminsky Højmark.
Kronetaarn Ensemble hører hjemme i Stuttgart. De tre kunstnere Erica Callesen, Gerald Friese og Alke Katharine Szonn, samt musikerne Angelika Schäfer og Susanne Thiel tilbyder  et vidtrækkende program til tyske teatre, boghandlere, kulturelle institutioner og sociale selskaber. Forestillingerne er rettet både mod børn og voksne og byder på litteratur-performances, der fokuserer på den ukendte Andersen.
www.kronetaarn.de.vu

Sandskulpturfestival Falster
Sandskulptur-Falster arrangerer i anledning af H.C. Andersens 200 jubilæum en sandskulpturfestival på Falster. Under titlen "Et sandeventyr", fortælles Andersens historier og eventyr i sand. Fra 13. til 25. juni vil 15 kunstnere arbejde på skulpturerne, inden festivalen officielt åbnes med musik, festtaler og oplæsning af H.C. Andersens eventyr.
www.sandskulptur-falster.dk