Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed / DATS
International Amatørteaterfestival: The Meeting Place.
THE MEETING PLACE 2005 skal afspejle H.C. Andersens globale betydning ved at samle en række amatørteaterforestillinger af høj kvalitet fra hele verden.
Amatørteatergrupper fra hele verden mødes d. 7. - 15. oktober 2005 i Vestjylland for at sætte fokus på H.C. Andersens liv og univers i en uges amatørteaterfestival. Festivalen, der finder sted under navnet THE MEETING PLACE 2005, arrangeres af Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed, DATS (Dansk Amatør Teater Samvirke).
THE MEETING PLACE 2005 skal afspejle H.C. Andersens globale betydning ved at samle en række amatørteaterforestillinger af høj kvalitet fra hele verden. 12 internationale og 2 danske teatertrupper er inviteret til at deltage i festivalen, som foruden teaterforestillinger er bygget op omkring workshops, forelæsninger og et internationalt symposium.
I festivaldagene får publikum mulighed for at opleve internationale teatertruppers kreative fortolkninger af H.C. Andersens liv og eventyr til billige priser. Et vigtigt formål med festivalen er desuden skabe international dialog om teatrets kunst. Således skal festivalens forestillinger diskuteres på et afsluttende symposium, hvor der også kommer spot på aktuelle tendenser inden for teaterverdenen. 
Allerede på nuværende tidspunkt kan DATS afsløre to af de udvalgte teatertrupper: Fra Bungeiza Theatre Company, Toyama i Japan kommer den unge danseteatergruppe KASAI Dancing Company. Forestillingen vil blive produceret med henblik på H.C. Andersen 2005 og spillet i Japan og til The Meeting Place-festivalen i Danmark, foruden andre steder i verden. Fra Moskva kommer 'The Young Actors Musical Theatre' med deres version af 'Snedronningen' hvor scenografien udgøres af en gigantisk faldskærm.
De øvrige 12 udvalgte teatertrupper vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.
THE MEETING PLACE 2005 arrangeres af DATS og en række amatørteatergrupper med støtte fra H.C. Andersen 2005 Fonden og Esbjerg Kommune.
www.dats.dk

DATS (Dansk Amatør Teater Samvirke)
Særlig pulje på 1,3 mio. kr. i alt til amatørteater med HCA-indhold i 2005.

På vegne af H.C. Andersen 2005 Fonden har Dansk Amatør Teater Samvirke (DATS) administreret en rammebevilling, hvorfra der er blevet uddelt støtte til amatørteatres Andersen-forestillinger i jubilæumsåret. Geografisk spredning og medfinansiering tilstræbt. Midlerne anvendes hyppigst til engagement af professionel instruktør eller til køb af nyskreven tekst.
www.dats.dk

Sidste annoncerede ansøgningsrunde for DATSs midler var 1. februar 2005.

Pr. 1. marts 2005 har følgende 58 teatre modtaget tilskud:

H.C. Andersen Festspillene, Odense
De traditionelle H.C. Andersen Festspil vil lave en særlig festlig forestilling i 2005.
Det bliver en børnemusical hvori alle de kendte og elskede eventyrfigurer indgår i handlingen skrevet af festspillenes mangeårige faste forfatter Bent Erik Svendlund. 13. juli - 7. august 2005, Den Fynske Landsby, Odense.
www.hcandersenfestspil.dk

Møn-Langebæk Teaterforening, Stege
Med spillested i Liselund Park, Møn, vil et stort lokalt samarbejde forske i H.C. Andersens person og skabe et spil over hans tanker, projekter og trang til at skabe. Premiere: 30. juli 2005.
www.teaterforeningen.dk

Dunkelfolket, Brovst
"Historien om en moder" i masketeatrets nyopsætning med 15 maskespillere og 3-5 musikere. Et udtryk i musik, masker, bevægelser og dans, men uden ord. Premiere: 2. april 2005, Nordjyllands Kunstmuseum, Ålborg. Spiller her frem til 4.april.
11. juni opføres stykket i Frederikshavn, Brønderslev og Dronninglund.
25. juni i Aabybro, Fjerritslev og Brovst, samt
13. august i Hobro og Aars.
www.dunkelfolket.dk

Skørping Marionetteater, Skørping
"Skyggen" produceres som marionetteaterforestilling af dette meget erfarne marionetteater, der tidligere har produceret HCA-forestillinger, ofte med professionelle instruktører. 12. og 13. marts 2005, Kinorevuen, Sverrigsgaardsvej 2, Skørping.

Gudme Musikskole, Oure
Over H.C. Andersens roman, "Kun en spillemand", skabes en opera for og med børn og unge i alderen 12-22 år. Den bliver gennemkomponeret og bevæger sig stilistisk i et spændingsfelt mellem rytmisk og klassisk musik. 24.?28. maj 2005, Broholm Slot, Gudme.
www.gudmemusikskole.dk

Støbeskeen, Frederiksværk
I samarbejde med Frederiksværks anden amatørscene Melby Scenen produceres en forestilling skrevet af dramatikeren Niels Stokholm. Man vil opleve en HCA i dialog og clinch med sin digtnings figurer, men også med fokus på ham som en fortsat levende forfatter. 2.-9. april 2005, Gjethuset, Frederiksværk.
www.stobeskeen.dk

Frøbjerg Festspil, Årup
"Den grimme ætling" som nyt spil af Bent Erik Svendlund og Peter Spies. Loyal overfor digterens varme, menneskelige egenskaber og hans på én gang begejstrede, komplicerede og følsomme sind. En musical med et kontroversielt indhold.
5.-20. august 2005.
www.froebjerg.dk

Esbjerg Børne - & Ungdomsteater
"Under Ole Lukøjes paraply" bliver en familie-teater-sommerforestilling. En kalejdoskopisk forestilling, hvor mange af H.C. Andersens eventyr og eventyrfigurer indgår på forunderlig vis med sang, drama, dans, musik, action, gøgl m.m. Det hele udføres af 300 medvirkende, hvoraf de ca. 150 er børn. 10 opførelser i maj/juni 2005.
www.ebut.dk

Aalborg Ungdomsskole
Musical bygget over "Klods Hans" med dansere og sangere fra Aalborgs ungegruppe mellem 13 - 19 år. Handler om at være anderledes, kreativ og være sig selv.
4.-9. april 2005.
www.ungaalborg.dk

Teatergruppen "De Slagfaste", Roskilde
"Manden der ville være kunstner", af Jørgen Nordenhoff, er en forestilling om mennesket og kunstneren H.C. Andersen. Det er samtidig en forestilling om kunstens og kunstnerens vilkår i 1800-tallet - og i vor tid. Om kultursyn i 1800-tallet sat op mod nutidens værdidebat og kulturkampe. 7.-8. april, Hotel Prindsen og 27.-30. april, Roskilde-Hallerne, Roskilde.
www.de-slagfaste.dk

Dramaten og Teaterparaplyen, Viborg
Friluftsforestillingen "Alt på sin rette plads" skrives af dramatikeren Henning Pedersen. En forestilling om H.C. Andersens første besøg i Viborg i 1859, hans oplevelser med den snobbede embedsmands-by og hans oplevelser omkring klasseskels konflikter. Hans fortid indhenter ham i form af sladder, men han rejser derfra med hæder. 24.-30. august 2005, Lystanlægget Borgvold, Nørresø, Viborg.

Gisselfeld Kloster Spillet
Projektansvarlig: Cand. mag. Hans Krarup og Marianne Krarup.
"Andersen på eventyr" er et til lejligheden nyskrevet stykke, der foregår på 2 plan: en vekslen mellem scener fra H.C. Andersens eget liv og hans eventyrverden. Langs stien fra Gisselfeld slotsparks indgang og til Ridehuset vil eventyrfigurerne byde publikum velkommen. Stykket bliver i 2 akter, der vil foregå i Ridehuset.
I et mellemakt vil børneteatergruppen opføre en pantomime bygget over et af Andersens eventyr. Manuskriptet er inspireret af Jens Andersens nyligt udgivne H.C. Andersen biografi, elementer fra Jannik Hastrups tegnefilm fra 1997, "H.C. Andersen og den skæve skygge", Stig Dalagers roman: "Rejsen i blåt".
Festspillets forfattere er Marianne & Hans Krarup med skuespiller og instruktør Niels "Vandrefalk" Andersen som dramaturgisk konsulent. Musikken skrives af Hans Krarup og Christian Hougaard Jakobsen.
'Andersen på eventyr' instrueres af Niels Andersen, og spilles af medvirkende fra Haslev amatørteater, samt medvirkende fra Dalby, Rønnede, Fakse, Karise, Herfølge m.fl., i samarbejde med Haslev blæseorkester og en rytmegruppe fra seminariet. H.C. Andersen var hyppig gæst på Gisselfeldt og her påbegyndte han eventyret om "Den grimme ælling".
17.-19. juni og 24.-26. juni 2005, Ridehuset, Gisselfeld Kloster.
www.haslevfestspil.dk / www.gisselfeld-kloster.dk

Friluftsteatret Sløjfen, Holstebro
En musical over "Klods Hans" af den lokale dramatiker og komponist Leo Bech, hvor et hav forskellige eventyrfigurer kommer til at indgå i den store familieforestilling.
4.-5., 8.-10. og 11.-12. juni 2005. 
www.slojfen.dk

Hammermøllens teatergruppe, Hornbæk
Den erfarne egnsteatergruppe vil få dramatikeren Thomas Høg til at skrive et manuskript med H.C. Andersen som omdrejningsfigur i en række historier fra Hammermøllen og Hellebæk-området.
4.-6. og 8.-14. april 2005.

Filurens Børneteater, Århus
Børneteaterskolen ved Filuren vil udvide sine tilbud og ansætte en musiker/komponist, der, sammen med børnene og teaterlærerne, skal lave et H.C. Andersen-spil. 2. april 2005, Børneteatersalen, Musikhuset, Aarhus.
www.filuren.dk

DATS København og Frederiksborg Amts kreds
Dramatikeren Andreas Garfield skriver stykket "H.C." til amatørscenerne i de to amter. Den syge og måske døende H.C. Andersen kommer til at kæmpe en kamp mellem den eventyrlige verden, med alle hans eventyrfigurer og hans egen udødelighed, og den virkelige verden, hvor han skal dø.
24., 27., 29. og 30. september samt 1., 2., 4., 6., 7. og 8. oktober 2005.
www.dats.dk

Amatørscenen Studio 73 og Ungdomsskolen, Vejen
En stor anlagt forestilling i "Troldesalen" vil fortælle om H.C. Andersens tanker om samfundsforhold og hans indfaldsvinkler til livet og dets væsen. En musical hvor strømninger i H.C. Andersens samtid kan sættes i perspektiv til nutidige forhold. 4. marts 2005, 5.-6. marts (to forestillinger).
www.studio73.dk

Teater - og musikgruppen, Tørning Mølle, Vojens
Et stort anlagt spil bygget på citater fra H.C. Andersens dagbøger, Levnedsbogen og Mit Livs Eventyr. Dramatiseringer af eventyrcitater kulminerer med en dramatiseret udgave af Elverhøj. 8.-12. juni 2005.
www.toerningspillet.dk

Sorø Musikskole
Projektansvarlige: Musikskoleleder Peter Mensink og dramalærer Annette Hammers Ludvigsen.
Sorø Kommunale Musikskole er vant til at løfte meget store musicalprojekter med 60 - 70 musikere i orkestret. Her skal opføres "Pigen der ikke kunne græde" hvor HCA møder en 13 år ung pige fra nutiden. Han er optaget af sine tanker som landets store, afdøde digter. Hun er en drømmer, der ikke har det for godt, og som H.C. Andersen bevæger sig modstræbende ind i nutiden for at hjælpe. 16.-17. april 2005, Sorø Hallen
www.soroe.musikskole.dk

Esbjerg Børne- og Ungdomsteater
"Lille Klaus og Store Klaus" som en stationær forestilling med ca. 25 medvirkende og som en turnerende forestilling til dagsinstitutioner i Ribe Amt med 2 medvirkende. November 2005.
www.ebut.dk

Midtfyns Amatør-Scene, Ryslinge
En musikalsk fantasi, hvor Andersens eventyrlige figurer sætter hinanden stævne i en visuel og dramatisk underfundig andegård. 25.-30. juni 2005, Det grønne anlæg, Ryslinge.
http://mas-scenen.homepage.dk

Masketeatret MORILD, Brovst
"Snedronningen" nyopsættes som maske- og dukkeforestilling med henblik på bl.a. en turné til Grønland.

Dansk Vandrelaugs dramatiske kreds, København
En H.C.Andersen-cabaret med indslag om hans liv, forfatterskab og eventyr.
10.-13. marts 2005.

City Ballet
Der arrangeres en International H.C. Andersen-dansefestival i Odense som en hyldest til H.C. Andersens fascination af dansen. Både danske og udenlandske balletskoler viser deres fortolkninger af udvalgte H.C. Andersen eventyr i opsætninger med både moderne og traditionelt udtryk. Derudover arrangeres der workshops, fælles optrædener og udveksling af erfaringer. 5 udenlandske skoler og 4 danske er inviteret. Der optrædes på Amfiscenen v/Magasinet. 5.-9. juli 2005.
www.cityballet.dk

17 friskoler i Himmerland, nord- og østjylland
17 Himmerlandske, østjyske og nordjyske friskoler, med tilsammen 1839 elever og 255 lærere og pædagoger, er gået sammen om at leje Gigantium i Ålborg. Et tvær-kulturelt arrangement/mødested med en levendegørelse af eventyrerne i teater, musik, sang, dans, papirklip, maleri, skulptur etc. Musik og sang er skrevet til lejligheden. Alle elever vil i et stort H.C. Andersen land vise forskellige indslag udklædt i eventyrernes eller tidens kostumer. Alle elever vil ligeledes indgå i et stort rytmisk kor. 2. april 2005.

Skagen Egnsspil
H.C. Andersen bliver den gennemgående figur i en forestilling, der tager udgangspunkt i digterens besøg i Skagen i 1859. Hin aften, hvor han besøgte Brøndums Gæstgiveri og hvor Anna Ancher blev født, bliver forestillingens udgangspunkt. Det var den aften Skagens fremtid som kunstnerby på en eller anden måde blev grundlagt.
18.-19. og 25.-26. juni samt 20.-21. august 2005.
www.skagen.dk/skagbib/espil

Søhøjlandet Egnsspil, Ry
Kontaktperson: Jeanette Peitersen, e-mail:
Udgangspunktet i egnsspillets ny stykke bliver H.C. Andersens historie "Ib og lille Christine". Der er tale om et digterisk værk, men historien udspiller sig på egnen og giver et stærkt billede af mennesker og vilkår netop der i 1800-tallet. I anledning af HCA2005 fejringen vil der blive indflettet elementer fra digterens egen historie i det færdige stykke. 31. marts - 3. april 2005.

Fjordagerscenen, Odense
Der vil blive opført en musical omhandlende H.C. Andersen, hans liv og levned gennem årene indtil hans død 4. august, 1875. Der bliver tale om et nyskrevet værk, der skal spilles i Agedruphallen i Odense NØ-området.
7.-9. april 2005.
www.fjordagerscenen.dk

Østre Skole, Holbæk
Lilleskolen, der består af børn fra 0. - 3. klasse, vil opføre fire eventyr af H.C. Andersen i uge 14 2005. Der skal spilles dels på egen skole og på Holbæk bibliotek for børnehavebørn. 4.-10. april 2005.
www.holbost.dk

Thyregod-Vester sogne, Give
En lokal fælles satsning i de to sogne på tværs af alder, interesser og jobs. Medvirkende er Thyregod Kirkes børne- og ungdomskor og et lokalt voksenkor. Det er H.C. Andersens "Klokken" i Benedicte Riis fortolkning og instruktion, der skal opføres. 16. maj 2005.

Nordhøj, Virksomhed for handicappede, Kolding
Med arbejdstitlen "Originale eventyr til originale mennesker" vil der i en kulturuge - med udgangspunkt i de udviklingshæmmedes kendskab til eventyrerne - blive valgt forskellige temaer og pointer, der skal bruges til en færdig forestilling. Ambitionen er at bruge de kreative kræfter og give den grænseoverskridende oplevelse - som det er for de fleste udviklingshæmmede - at optræde offentligt ved en stor opførelse på Kolding Teater. 6. april 2005.
Info om Værkstedet Nordhøj findes her

Amatørforeningen, "Spilopperne", Holsted
"Store Klaus og lille Klaus" opføres som nyskrevet stykke, med nye sange og musik, i et samarbejde med Holsted musikskole. Der deltager både børn og voksne i opsætningen, der tæller ca. 25 medvirkende samt musikere. 9. og 10. april 2005.

Kulturelt Samråd, Løgstør
I forbindelse med et kulturdøgn d. 19. august 2005 har Kulturelt Samråd taget initiativ til at få opført eventyrmusicalen "Prinsessen er på den". Der er tale om et nyskrevet værk, hvori der både skal medvirke børn og voksne fra dramaholdene på interesserede skoler, og fra de to lokale amatørteaterforeninger "Dammen" og Aggersund Revyen. Musikskolen samt voksne amatørmusikere skal danne orkestret. 19. august 2005.
www.logstorbib.dk/kulturelt

Kulturpaletten, Hvidovre
"Den fattige dreng" (arbejdstitel) bliver en teaterforestilling med udgangspunkt i H.C. Andersens liv og eventyr spillet af børn og unge fra en skole i Hvidovre, Amatørteaterforeningen "Teater Vestvoldens Rødder", Hvidovre Ungdomsteater samt musikskolen. Forestillingens ramme bliver H.C. Andersens barndom og ungdom, hans fantasiverden og hans virkelige og ofte ensomme verden. 28.-29. oktober 2005.
www.kulturpaletten.dk

Vojens Ungdomsskole, Vojens
Stykket om H.C. Andersen vil via en gennemgående fortæller forsøge at sætte fokus på hans liv ved hjælp af klip fra hans eventyr, socialrealistiske fortællinger og sange. Spørgsmålet stilles: Kender menigmand egentlig til, hvad han stod for? H.C. Andersens drømme beskrives i danse og kropslige bevægelser.
www.vojens-ungdomsskole.dk

Hevring Amatør Teater Selskab, Ørsted
Der arbejdes på en forestilling, der kan turnere. Med 12-15 deltagere i alderen 7 - 16 år samt en voksen eller to, skal der arbejdes med et eventyr og den gode, gamle fortælletradition. Målgruppen for turneen bliver daginstitutioner, skoler og plejehjem/ældrecentre.
2. april på den gamle jerbanestation i Allingåbro.

Amatørscenen Spilledåsen, Assens

"Svinedrengen" opføres her i en nybearbejdelse af Amatørscenens børnegruppe. Udgangspunktet bliver en moders godnathistorieoplæsning af "Svinedrengen", ved hvis ende barnet sover og H.C. Andersen tager det ved hånden og ind i forestillingen. Herefter spilles den nybearbejdede "Svinedreng" som slutter ved barnets seng, hvor moderen vækker barnet igen. Fra 21. maj 2005.
www.spilledaasen.com

SPEKTAKULUS, Vordingborg
Vordingborgs amatørscene, SPEKTAKULUS, vil fejre sit 30 års jubilæum med "Snedronningen" bearbejdet til et familiestykke. Der er planlagt forestillinger på Vordingborgs store scene i VU Centret.
17., 19.-21. og 24.-26. november 2005.
www.spektakulus.dk

Optimisterne, Ansager
I den gamle vandmølle i Ansager opsættes en fortælling/musical, "Mit livs eventyr", i marts/april 2005. Der satses på en totaloplevelse gennem flotte billeder på scenen, kombineret med de kendte eventyr "Svinedrengen", "Kejserens nye klæder" og "Klods Hans".
6.-10., 14.-17 og 20.-23. marts 2005.
www.ansager.net/Mollen

Sdr. Park Musical, Ringsted
"Eventyret om mit liv" - en musical. Essensen i musicalen er, gennem dele af H. C. Andersens eventyr, at tegne et portræt i ord, billeder og toner af eventyrforfatterens eget liv og herigennem vise det, der i sig selv er blevet til et eventyr.
http://spmrs.webside.dk

Jægerspris Amatørscene, Jægerspris
Opsætning af dramatikeren Kaj Nissens værk "Det bedste i denne verden". Spillet er frit efter H.C. Andersens "Skyggen" og romanen "OT". Den krimiagtigt spændende historie giver rige muligheder for at undersøge væsentlige H.C. Andersen temaer i en utraditionel fortolkning, der skal være med til at fejre også scenens 25 års jubilæum.
28.-30. april og 1.-3. maj 2005.
www.jas-teater.dk

Værkstedet, Ældreteatret af 1997, Rødovre
Et medlem af Værkstedet skriver gruppens egen udgave af "Lykkens galocher". Gruppen, der består af 17 amatørskuespillere i alderen 64 - 85 år, er et seniorteater, der har turneret meget i Danmark. Der skal spilles på Rødovre Bibliotek i perioden 14. - 17. marts 2005
Læs mere om Værkstedet - Ældreteatret af 1997 her.

Dansescenen, Juniorkompagniet, København
Med udgangspunkt i H.C. Andersen-eventyret "Noget" fra 1858, vil Juniorkompagniet skabe en moderne danseforestilling, om fire brødre og deres drømme og individuelle synspunkter om værdien af de andres uddannelse. De unge amatørdansere er i alderen 14 ? 18 år.
16.-18. juni 2005.
www.dansescenen.dk

Jens Glob Samvirket, Thyholm
Der laves en gennemskrivning og nybearbejdning af H.C. Andersens skuespil "Den usynlige på Sprogø" fra 1839. Et i originalen muntert spil med kor og en masse sange fra samtiden. Nybearbejdningen ved dramatikeren Niels Stokholm som har til hensigt at opdatere indholdet og sproget, så det også fungerer i nutiden.
12.-14. oktober 2005.

Stevns Amatør Scene, Stevns
"Kejserens nye klæder" bliver forårets forestilling på Stevns. Et musikalsk eventyr - frit efter H.C. Andersen - af den lokale dramatiker Grethe Fischer og komponist Jesper Askø. Stykket bliver opført fra den 25. april til og med 1. maj 2005 på Snurretoppen i Store Heddinge.
http://welcome.to/snurretoppen

Haarby Amatør Teater, Haarby, Fyn
Med en H.C. Andersen-collage sammensat til lejligheden af flere elementer som f.eks. en scene fra P.O.Enquist's "Fra regnormenes liv", lægges der op til et hyggeligt Caféteater.
5.-8. maj 2005.
http://www.h-a-t.dk/

Børne- og ungdomsteatret BALDER, Lemvig
Teatrets to grupper for henholdsvis de store og de små børn, vil lave en udgave af "Nattergalen" med Sebastians originale musik. Lille Balders udgave bliver domineret af bevægelse, improvisation og få replikker, mens Store Balders udgave ligger tæt op af eventyret, præget af farvestrålende kostumer og sang.
2. april, 12. maj og 19. juni 2005.
www.teatret-balder.dk

Mindeperlerne, Greve
Ældreteatergruppen MINDEPERLERNE satser på en forestilling, "Æventyr og figurer", der skal spilles for Greve kommunes børneinstitutioner. Forestillingen er beregnet til at vare 50 minutter og vil i tableauer vise figurer fra flere af eventyrerne.
21. april og torsdage i maj, juni og august 2005.

Brønderslev Amatørscene
DATS i Vendsyssel har fået den lokale dramatiker Gunnar Iversen til at skrive stykket "Prinsessen af Vendsyssel".
2.-4. og 6., 8. og 9. april 2005.
www.bas-teater.dk

Bakkehuset, Vedbæk
I dette Aktivitetscenter for efterlønsmodtagere og pensionister i Søllerød kommune opsættes en forestilling med titlen "At rejse er at leve". Billedligt talt er livet en rejse og gruppen udforsker hvorledes H.C. Andersens kuffert var pakket.
11. og 18. marts samt 8. april 2005.
www.sollerod.dk/bakkehuset

Laundrup Marks Egnsspilsforening, Gislev
Skuespillet "Drengen fra Odense", skrevet af Tommy Hovgård Nielsen, med melodier og sange komponeret til netop denne forestilling, bliver Laundrup Maks Egnsspil bidrag til HCA2005 året.
19. og 20. august 2005.
www.laundrupmarkegnsspil.dk

Eventyrkisten, Viborg Dramaskole
En gruppe under dramaskolen, i alderen 17 - 19 år, vil turnere med 5 forskellige eventyr lavet specielt til HCA2005-fejringen. Der skal spilles ved fællesarrangementer for børneinstitutioner i Viborg amt og på forskellige campingpladser på Jyllands vestkyst.
Premiere 2. april 2005, resten af året vil der blive turneret rundt til børneinstitutioner m.v., primært i Viborg amt.

Café Hjørnet, Ribe
Café Hjørnet er en café for udviklingshæmmede i Ribe. Sammen med de lokale teaterfolk, musikere og andre interesserede, gennemføres en teaterproces på de udviklingshæmmedes præmisser frem mod en offentlig forestilling.
6.-8. maj 2005.

Amatørteaterforeningen STJERNEN, Skærbæk i samarbejde med Løgumkloster Amatørteater Forening
To sønderjyske teaterforeninger har slået sig sammen om at producere musicalen "H.C.Andersens liv". I et samarbejde med den professionelle instruktør Christian Hald spiller de 50 medvirkende først i Løgumkloster, 3., 4. og 5. juni, senere i Skærbæk, 10., 11. og 12. juni 2005.
Hjemmeside STJERNEN.

Thisted Musikskole
"De vilde svaner", en musikforestilling frit efter H. C. Andersens eventyr af samme navn. Skildret og tolket ved hjælp af musik, sang og bevægelse.
Spillested: Hanstholm Hallen.
Premiere: 3. april 2005 kl. 15.00

Padborg Friluftsteater, Padborg

På en af landets smukkeste friluftsscener opføres "H.C. Andersen trilogi" over 'Svinedrengen', 'Klodshans' og 'Kejserens nye klæder'. 90 sønderjyder vil være aktive på og bag scenen. Stykket instrueres af Valter Madsen.
Spillested: Friluftsscenen Padborg Skov
13. - 19. juni kl.19.30
Læs mere her.

Spor 1, Hvalsø
"En frygtelig historie". En fremtidsvision, bygget over 'Det er ganske vist', der udspiller sig på H.C.Andersens 300 års dag.
www.spor1.net

B & U Teatret, Svendborg
"En dag med H.C.A." er en lille festival, hvor der vil blive opført stykker, baseret på 'Fyrtøjet', 'Lille Claus & Store Claus', 'Prinsessen på ærten' og 'Rejsekammeraten'.