USA


Født Harold George Belafonte, Jr. d. 1. marts 1927 i Harlem, New York. Har gennem mere end 60 år fungeret som entertainer, sanger, sangskriver, skuespiller og producer. Bor i dag i New York med sin hustru Julie. Han har i alt fire børn og fire børnebørn.

Harry Belafonte er vokset op i Harlem, NY og på Jamaica, hvor hans mor er født. Han er oprindeligt uddannet skuespiller fra Erwin Piscators Dramatic Workshop of the School of Social Research, men med rødder i New Yorks jazzmiljø udviklede han sig til en populær koncertsanger. Han blev for alvor verdensberømt med udgivelsen af albummet Calypso, der i 1955 som det første nogensinde solgte mere end en million eksemplarer. Siden er det blevet til over 40 albums.

Harry Belafonte blev i 1960 USA's første farvede producer og vandt kort efter en Emmy for showet Tonight with Harry Belafonte. Han har siden produceret og medvirket i adskillige film og tv-shows og har senest haft stor succes i 90-er filmene White Mans Burden og Kansas City.

Harry Belafonte har i mange år udvist et stort humanitært og politisk engagement som borgerrettighedsforkæmper samt kæmpet for forbedring af vilkårene for især børn i udviklingslande. Blandt et utal af udmærkelser er han udnævnt som UNICEF Goodwill Ambassador.