USA


Forfatter til romaner, noveller og faglitteratur. Skriver klummer for det lettiske dagblad Diena. Har i 1998 modtaget den årlige litteraturpris fra det lettiske kulturministerium for sit store arbejde inden for lettisk litteratur. Blev i 2001 nomineret til "Baltic Council Literary Award".

I 1995-97 arbejdede hun som gæsteredaktør for en særudgave af "Review of Contemporary Fiction" (Illinois, USA), som var dedikeret til lettisk fiktion. Hendes historier er udkommet finsk, tysk, russisk, slovensk, fransk, svensk og engelsk.

Nora Ikstena er BA i litteratur og lettisk sprog fra universitetet i Letland. Hendes første bog "The Homecoming", 1992) er en biografi om en lettisk diplomat og forfatter.

Kort derefter begyndte Ikstena at producere sine egne historier, og hendes første samling noveller var en umiddelbar succes. Ligeledes opnåede den efterfølgende stor ros fra kritikerne i Letland.

Nora Ikstena er særlig god til at placere sine personer i meget forskellige sammenhænge rækkende fra de mest usle i det moderne Letland til mytologiens virkelighed med henblik på at lade dem løse komplicerede og uventede psykologiske problemer.