Bolivia
Bosnien-Hercegovina
Bulgarien
Canada
Frankrig
Grækenland
Grønland
Israel

Litauen
Skotland
Thailand
USA
Vietnam
Østrig

Professor og oversætter.
Født 17. juli 1927 i Yunnan i Kina og pensioneret i 1988.

Lin Hua er ophavsmand til  meget udsøgte oversættelser af H.C. Andersens eventyr fra dansk til kinesisk. Han har en BA fra Instituttet for Fremmedsprog og Litteratur ved Tsinghua Universitet i Beijing og er i dag professor og "Senior Translator" i oversættelse.

I 2002 modtog han Rungstedlund-prisen og i 1997 Odense Bys Hans Christian Andersen Ærespris, hvor han også blev slået til Ridder af Dannebrog af HM Dronning Margrethe II af Danmark.

Lin Hua har desuden været medlem af præsidiet for Hans Christian Andersen Ærespris siden 2000, lige som han er medlem af "Chinese External Cultural Relations Association" og af "Chinese Translators Association".

Ud over oversættelserne af H.C. Andersens samlede eventyr og historier har Lin Hua oversat nordiske Myter og helte-sagaer samt adskillige værker af Karen Blixen. Herudover har han oversat bøgerne "En dansk forretningsmands liv i Kina" og "Peace and Friendship in Denmark's official Relations with China". Begge af den danske ambassadør Christopher Bo Bramsen.