USA

ISABEL ALLENDE

Isabel Allende er født den 2. august 1942 i Lima, Peru, men flyttede med sin familie til Chile 3 år gammel. Hun er uddannet journalist, og arbejdede på forskellige magasiner og aviser i Chile indtil militærkuppet i 1973, hvor hendes onkel, den chilenske præsident Salvador Allende, blev efterfulgt af General Pinochet. Herefter flygtede hun med sin mand og børn til Venezuela.

Hun udgav sin første roman, 'Åndernes hus' i 1982, og den kom til at danne grundlaget for hendes glorværdige forfatterkarriere, som senere har budt på stærke fortællinger i bøgerne 'Kærlighed og mørke', 'Eva Luna', 'Paula' og 'Lykkens datter'. Til efteråret 2004 kommer nyeste udgivelse 'Landet i mit hjerte'.

Hendes skrivestil er præget af både historiske og kulturelle begivenheder, blandet med en god del feminisme og politisk fiktion.

Ved siden af sin forfatterkarriere er hun ansvarlig for The Isabel Allende Foundation, som er stiftet til ære for hendes datter Paula, som døde i 1992. Fonden har til formål at støtte organisationer der arbejder for at skaffe bedre uddannelse, sygesikring og beskyttelse til familier og kvinder i nød