TEKST

'Teksten' til emnet Den medierede havfrue består af ord og billeder. Billederne findes under Galleri.

Det er pga. copyrightproblemer umuligt at få lov til at vise et digitalt klip fra Disneys' Den lille havfrue, endsige vise billeder af coveret til filmen. Derfor bliver man som klasse og lærer nødt til selv at fremskaffe materialet, herunder løse eventuelle copyright-problemer. Det materiale, der skal/kan fremskaffes, er:

  • Disney's film Den lille havfrue som vhs eller dvd, inkl. cover
  • Båndet med oplæsningen af Den lille havfrue inkl. cover til båndet
  • Film-soundtracket på bånd eller cd
  • Diverse memorabilia og merchandizing med tilknytning til lanceringen af filmen, såsom bamser, kuglepenne, plakater etc.

Som kompensation for det manglende materiale bringer vi her et lille uddrag af dels Disneys billedbog Den lille Havfrue, dels tegnefilmen af samme navn:

Her er et uddrag af bagsideteksten til Disneys billedbog Den lille havfrue (1998):

"Den lille havfrue, Ariel, er blevet forelsket i den smukke prins Erik. Hun vil gøre alt for at være sammen med ham, men den onde havheks, Ursula, har andre planer for hende..."

Cirka trefjerdedele inde i billedbogen lyder teksten således:

"Stakkels Ariel sad nede på kajen sammen med Sebastian, fortabt i sine egne triste tanker. Det var hendes sidste dag som menneske, og der var ikke længere chance for at Erik ville kysse hende nu."

Spørgsmålet er hvad der sker herefter...?

Transskribér venligst selv dialoger fra filmen.

I kombination med engelsk-undervisning, kan I evt. bruge dele af den engelske transkription som findes på havfrue-siden på meeko.org.